Βεντέτα μεταξύ ρομά πίσω από την πρόσφατη καταγγελία απαγωγής

Βεντέτα μεταξύ ρομά πίσω από την πρόσφατη καταγγελία απαγωγής

Με τη βεντέτα μεταξύ δύο οικογενειών ρομά στη Θεσσαλονίκη και η οποία κορυφώθηκε πριν από τις γιορτές όταν αντίπαλα μέλη τους συνεπλάκησαν άγρια μπροστά από τα δικαστήρια της πόλης, φαίνεται να συνδέεται η προ ημερών καταγγελλόμενη απαγωγή ενός 28χρονου, για την οποία συνελήφθη ένας 69χρονος.

Την καταγγελία έκανε η σύντροφος του 28χρονου, η οποία εμφανίστηκε ως αυτόπτης μάρτυρας της φερόμενης απαγωγής, καταθέτοντας ότι οι δράστες υπό την απειλή κυνηγετικών όπλων άρπαξαν τον σύντροφό της μέσα από το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια ζητούσαν ως λύτρα 40.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. 

Η αστυνομία συνέλαβε για την υπόθεση τον 69χρονο ο οποίος απολογήθηκε σήμερα στον ανακριτή Θεσσαλονίκης και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η καταγγελία είναι ψευδής αρνούμενος τις εις βάρος του αποδιδόμενες πράξεις. 

Κατά πληροφορίες, προέκυψαν αντιφάσεις στις καταθέσεις τόσο του 28χρονοπυ όσο και της 27χρονης συντρόφου του, με πιο χαρακτηριστικές το σημείο όπου έγινε η φερόμενη απαγωγή, τον αριθμό των δραστών και τα χαρακτηριστικά των εμπλεκόμενων οχημάτων.
Η διαμάχη μεταξύ των δύο οικογενειών - η μία, με έδρα τον οικισμό της "Αγίας Σοφίας" και η δεύτερη τη Νέα Μεσημβρία - φέρεται να έχει ως αφετηρία έναν γάμο που έληξε άδοξα, όταν η νύφη εγκατέλειψε τον σύζυγό της επιστρέφοντας στον πατέρα της. Η οικογένεια του γαμπρού φαίνεται πως το πήρε κατάκαρδα, ζητώντας επιτακτικά την επιστροφή της γυναίκας. Έκτοτε ξεκίνησαν οι μεταξύ τους προστριβές με διάφορες καταγγελίες που έφτασαν στη Δικαιοσύνη. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα