Ο Διομήδης έφτασε στην Αττική: Χιόνια στη Μαλακάσα - Ακραία φαινόμενα σε όλη τη χώρα

Ο Διομήδης έφτασε στην Αττική: Χιόνια στη Μαλακάσα - Ακραία φαινόμενα σε όλη τη χώρα

Χιονοπτώσεις σημειώνονται ακόμα και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, ενώ θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο και το Ιόνιο.

Η ισχυρή χιονόπτωση κατέφτασε και στην Αττική, «ντύνοντας στα λευκά» τη Μαλακάσα, την Πάρνηθα και την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, δεν αποκλείεται μέσα στη νύχτα να χιονίσει και στα βόρεια τμήματα του νομού.
 

Στη Μαλακάσα, η τροχαία προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

 Καιρός τώρα: Χιονίζει στη Μαλακάσα!


12 Ιαν 2022 16:56

Καιρός τώρα: Χιονίζει στη Μαλακάσα! Μάχη να μείνει «καθαρή» η Εθνική- Πού θα χτυπήσει ο «Διομήδης»

Κακοκαιρία Διομήδης: Στρωμένο χιόνι στην Εθνική στη Μαλακάσα εξαιτίας της μεγάλης ραγδαι… https://t.co/YzbOBv2FgL pic.twitter.com/wyZnkflsGE

— polydendrireport (@polydendri) January 12, 2022


Φλώρινα: Στους -12 η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας

Η χαμηλή θερμοκρασία είναι χαρακτηριστική μετά το πέρασμα του «Διομήδη» από τη Φλώρινα που άφησε πίσω του προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών τοπικών κοινοτήτων της Φλώρινας και του Αμυνταίου, όπως αναφέρει η ΕΡΤ. 

Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας έφτασε και τους -12 βαθμούς Κελσίου.

«Kαρεκλοπόδαρα» στην Κρήτη: Σε Χανιά και Ρέθυμνο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Έντονη είναι η κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη τις τελευταίες ώρες ενώ αναμένεται να συνεχιστεί. και ιδιαίτερα στις δυτικές περιοχές του νησιού.

«Τα πιο έντονα φαινόμενα παρατηρούνται στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Συγκεκριμένα η Σίφνος και η Αμοργός από τις κυκλάδες αλλά και οι δυτικές περιοχές της Κρήτης δέχονται σημαντικά ύψη βροχής, τα μεγαλύτερα της ημέρας», αναφέρει στο cretapost o διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος.

«Στα λευκά» η Σαμοθράκη 

Εικόνα θαμένου αυτοκίνητου που παραπέμπει σε ορεινή περιοχή προέρχεται από τη Σαμοθράκη, η οποία σήμερα βιώνει θερμοκρασίες -6 βαθμών Κελσίου, με το χιόνι να φτάνει μέχρι την θάλασσα.

Έβρος: Κλειστά σχολεία, διακοπές ρεύματος και ακυρώσεις πτήσεων

Αισθητή είναι από την Τρίτη η παρουσία της κακοκαιρίας και στον Έβρο, με τις χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους να συνθέτουν το καιρικό σκηνικό στον ακριτικό νομό, χωρίς ωστόσο να έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα.

Λόγω της έντονης και συνεχιζόμενης χιονόπτωσης σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό, αναστέλλεται σήμερα με απόφαση δημάρχων, η λειτουργία των σχολείων σε Σαμοθράκη και Σουφλί καθώς και στις Φέρες και την κοινότητα Συκορράχης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

 Στον «πάγο» τα Καλάβρυτα

 Οι περισσότερες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν από χιονοδρομικό πρός Λουσούς και στην Πούντας - Καλαβρύτων από "Θανάση" έως Μέγα Σπήλαιο.

Εκχιονιστικά Δήμου και Περιφέρειας από τα χαράματα καθάρισαν όπου υπήρχε πρόβλημα, με τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από Λουσούς έως Άγιο Νικόλαο.

Η θερμοκρασία είναι χαμηλή καταγράφοντας στην πόλη των Καλαβρύτων 0 έως 4 βαθμούς C

Πληροφορίες από: AΠΕ-ΜΠΕ, Cretapost, ertnews, forecastweather, polydendrireport, thebest, kalavrytanews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα