Σοφία Μπεκατώρου: Δεν φτάνει να μιλούν τα θύματα - Δικαιωμένη θα είμαι όταν βγει η τελική απόφαση

Σοφία Μπεκατώρου: Δεν φτάνει να μιλούν τα θύματα - Δικαιωμένη θα είμαι όταν βγει η τελική απόφαση

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης μίλησε σχετικά με τη δίκη που ξεκίνησε σχετικά με τις καταγγελίες στο metoo, είπε πως αισθάνεται ανακουφισμένη σε πρώτο στάδιο. Δικαιωμένη θα είμαι όταν βγει η τελική απόφαση

Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου
 
Πάντα όταν έρχεται η τελική απόφαση μπορεί να ησυχάσει κάποιος και ιδιαίτερα ένα θύμα που έχει υποστεί αυτήν την κακοποίηση. Ήθελα να τονίσω πόσο δύσκολο είναι για ένα θύμα να περάσει όλη αυτήν την διαδικασία. Βρέθηκαν για πολλή ώρα στον ίδιο χώρο, θύτης και θύμα, μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία, ήταν σαν να βιώνει πάλι τα ίδια το θύμα», πρόσθεσε στη συνέχεια Σοφία Μπεκατώρου αναφορικά με τη σημερινή δίκη.

Μιλώντας για την ιστιοπλόο που κατήγγειλε τον προπονητή της για την χρόνια κακοποίησή της από αυτόν , η Σοφία Μπεκατώρου είπε «είμαι πολύ υπερήφανη για την αθλήτρια, γιατί πραγματικά κρατάει την σημαία ψηλά. Ήταν πολύ δυνατή, όπως και όλη η οικογένεια της και είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά». 

Ερωτηθείσα για το αν βλέπει ότι έχει επέλθει κάποια αλλαγή, ένα χρόνο μετά τη δική της καταγγελία η Σοφία Μπεκατώρου είπε «σίγουρα κάτι έχει αλλάξει και αυτό που μπορώ να διακρίνω περισσότερο είναι ότι τα θύματα έχουν αρχίσει και μιλάνε. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Πρέπει να βελτιωθεί η διαδικασία μέσα στην οποία καταθέτουν και να υπάρχει ένα πλαίσιο για να αισθάνονται πιο ασφαλή τα θύματα»,

Η Ολυμπιονίκης κατέληξε σημειώνοντας το γεγονός ότι συχνά, στον χώρο του αθλητισμού, άνθρωποι που έχουν δεχθεί καταγγελίες επιστρέφουν ξανά στο χώρο όπου φέρονται να διέπραξαν τα αδικήματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα