Σχολεία – 15.547 κρούσματα μαθητών & εκπαιδευτικών από τα self-tests πριν την επιστροφή στα θρανία

Σχολεία – 15.547 κρούσματα μαθητών & εκπαιδευτικών από τα self-tests πριν την επιστροφή στα θρανία

Χτύπησε το πρωί το πρώτο κουδούνι μετά τις γιορτές με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν στα σχολεία με τα νέα μέτρα. Πάντως τα self-tests που έκαναν χθες το βράδυ έδειξαν ότι σχεδόν 16.000 παιδιά δάσκαλοι και καθηγητές, είναι θετικοί στον κορoνοϊό.
Πάνω από 15.000 έχουν φτάσει τα κρούσματα κορoνοϊού που εντοπίστηκαν μέσω των self-tests που έγιναν σε μαθητές και καθηγητές πριν την επιστροφή τους στα σχολεία.

Ένα εκατ. self-tests είχαν προμηθευτεί τα σχολεία για όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς δεν είχαν καταφέρει να τα προμηθευτούν τις προηγούμενες ημέρες από τα φαρμακεία.

Αρκετοί επιστήμονες, πάντως, εκφράζουν φόβους, ότι με το άνοιγμα των σχολείων θα υπάρξει έκρηξη των κρουσμάτων και διασπορά στην κοινότητα. Άλλοι, ωστόσο, τονίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα γίνει καλύτερη ανίχνευση.

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι οι γονείς που ανησυχούν με τα αυξημένα κρούσματα και δηλώνουν ότι θα ήταν καλύτερο τα σχολεία να έμεναν κλειστά για ακόμα 1-2 εβδομάδες.

Σε αποχή προχώρησαν πολλοί μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για τα ελλιπή μέτρα προστασίας από τον κορoνοϊό.

Σε ισχύ παραμένουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και το 50%+1 για την αναστολή λειτουργίας τμήματος σε περίπτωση κρούσματος.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν και σήμερα δεύτερο self-test για να πάνε αύριο στο σχολείο, και την Πέμπτη άλλο ένα.

Αγωνιούν οι γονείς για την εξέλιξη της πανδημίας
Αρκετοί ήταν οι γονείς που δεν είχαν βρει τα self-tests, με αποτέλεσμα να τα προμηθεύονται τελικά από τα σχολεία.

Η αγωνία ανάμεσα στους γονείς για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με την πανδημία, είναι μεγάλη.

Αρκετοί είναι και οι γονείς που επέλεξαν να μη στείλουν σήμερα τα παιδιά τους στο σχολείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα