Είδος υπό εξαφάνιση το self test. Ουρές τις υπομονής για ένα rapid

Είδος υπό εξαφάνιση το self test. Ουρές τις υπομονής για ένα rapid

Καθυστερήσεις και προβλήματα έφερε η μπόρα που ξέσπασε το μεσημέρι στην Αττική σε πολίτες και κέντρα που πραγματοποιούν μοριακούς ελέγχους.
Ασθενοφόρο παρέλαβε ένα κοριτσάκι 10 ετών που περίμενε στο ΙΚΑ Καλλιθέας για να κάνει μοριακό έλεγχο.

Ένα ασθενοφόρο έφτασε αμέσως στο ΙΚΑ Καλλιθέας για να παραλάβει το παιδάκι για να το πάει στο νοσοκομείο, ενώ κάποιοι έφτασαν στα σημεία ελέγχου με το… καρεκλάκι τους για να μπορέσουν να αντέξουν την πολύωρη αναμονή.

Στις ουρές της υπομονής παρά τη βροχή
Στις ουρές της υπομονής και παρά την έντονη βροχόπτωση αρκετοί πολίτες περιμένουν για να υποβληθούν σε τεστ.

«Πήγα για να κάνω το εμβόλιο και με γυρίσανε πίσω γιατί έχω Όμικρον. Έχω συνάχι και πονοκέφαλο. Να είμαι βρεγμένη ορίστε» ανέφερε στο MEGA μια γυναίκα.

Στριμωγμένοι κάτω από το υπόστεγο περιμένουν περισσότερες από δύο ώρες και με συμπτώματα κορωνοιού για να κάνουν το πολυπόθητο τεστ.

Η ταλαιπωρία με τις ουρές δεν είναι μόνο θέμα της Αθήνας, καθώς και στην Θεσσαλονίκη προσέρχονται δεκάδες πολίτες που θέλουν να κάνουν PCR, άλλοι γιατί ήρθαν σ έπαφη με κρούσμα κι άλλοι για προληπτικούς λόγους.

Είδος υπό… εξαφάνιση το self test
Στον αέρα κινδυνεύουν να μείνουν πολλοί μαθητές ενόψει της επανέναρξης των σχολείων την Δευτέρα αφού το self test σε πολλά φαρμακεία είναι είδος προς εξαφάνιση.

«Όντως εμφανίστηκαν αυτές τις τρεις μέρες παροδικές μεν και τοπικές ελλείψεις, υπαρκτές δε. Κι όντως κάποιοι γονείς δυσκολεύτηκαν να προμηθευτούν ή δεν προμηθευτήκαν καθόλου. Υπήρχε ένας βεβιασμένος σχεδιασμός θα λέγαμε» σημείωσε ο αντιπρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννης Δαγρές.

Μάλιστα, πρόβλημα με την διάθεση των self tests μπορεί να υπάρξει και την επόμενη εβδομάδα.

«Δυστυχώς σε πάρα πολλά φαρμακεία της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχουν δωρεάν self tests. Την επόμενη βδομάδα δε ξέρουμε αν θα έχουμε καινούρια παραλαβή κι αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες» πρόσθεσε ο πρόεδρος ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης.

Ωστόσο, μιλώντας στο δελτίο του One ο γ.γ.πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τόνισε πως όσοι γονείς δεν έχουν προμηθευτεί σελφ τεστ μπορούν να το πράξουν από τη διεύθυνση του σχολείου, μόνο για την πρώτη ημέρα.

«Θα διαθέσουμε από τα αποθέματα αυτά που κανονικά είναι για τις στενές επαφές αλλά θα διατεθούν για την πρώτη και μόνο μέρα από το απόθεμα» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλέξανδρος Κόπτης.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί περισσότερα από 6.000.000 τεστ σε 1.287.00 δικαιούχους.

«Η απουσία προγραμματισμού για την διάθεση του αναγκαίου αποθέματος και η εκ νέου ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, δείχνει για άλλη μια φορά την επιπολαιότητα και τα διαχειριστικά κενά της δήθεν επιτελικής διακυβέρνησης της ΝΔ» υπογράμμισε το ΚΙΝΑΛ.

Ωστόσο, τα κρούσματα των πρώτων ημερών μετά το άνοιγμα των σχολείων θα κρίνει εάν θα χρειαστούν ή όχι περαιτέρω μέτρα στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα