Καλπάζει η Όμικρον στη χώρα – Λυγίζουν τα νοσοκομεία

Καλπάζει η Όμικρον στη χώρα – Λυγίζουν τα νοσοκομεία

Τη στιγμή που η μετάλλαξη Όμικρον εξαφανίζει τη Δέλτα από την κοινότητα οι επιστήμονες εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το εάν πρόκειται η πανδημία να εξελιχθεί το επόμενο διάστημα σε ενδημία.
Η Όμικρον «κατακτά» την Αττική
Είναι χαρακτηριστικό πως έρευνα του ΕΚΠΑ δείχνει ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο μόνο στην Αττική η επικράτηση της Όμικρον στα λύματα έφτασε από το 40% στο 87% των κρουσμάτων.

Χθες Παρασκευή καταγράφηκαν 29.334 νέες μολύνσεις, 78 θάνατοι και 632 διασωληνωμένοι.
612 είναι οι νέες εισαγωγές ενώ η θετικότητα των τεστ έφθασε στο 21,5%.

Οι πολίτες εξακολουθούν να σχηματίζουν ουρές για ένα PCR ή ένα rapid test, τόσο σε ιδιωτικές όσο και σε δημόσιες δομές, με στόχο να προστατεύσουν τους ίδιους αλλά και τους γύρω τους.

Δύσκολες εφημερίες
Πάντως παρά το γεγονός ότι η Όμικρον δε χαρακτηρίζεται από βαριά συμπτώματα, οι εφημερίες στα νοσοκομεία της χώρας γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες.

200 προσελεύσεις στην εφημερία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ήταν μόνο για περιστατικά Covid. Οι εισαγωγές έφθασαν και τις 70.

Η αγωνία γιατρών και νοσηλευτών είναι να μην μετατραπεί το κύμα νόσησης σε κύμα νοσηλειών, κάτι που θα αποδειχθεί το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Το Παίδων Πεντέλης μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο
Τα νέα σε ότι αφορά στον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Επίσης, αποκάλυψε πως θα δημιουργηθεί mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης καθώς έχει υπάρξει σχετική συμφωνία από το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, ανέφερε πως μέχρι τη Δευτέρα θα ανοίξουν αλλά 40.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 12 ετών προχώρησε ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Την ίδια ώρα, 64 παιδιά νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Πάτρα: Εφιαλτική εφημερία για το Νοσοκομείο του Ρίου – Ξεπέρασαν τους 100 όσοι προσήλθαν με συμπτώματα κορωνοϊού
Μια εφιαλτική νύχτα έζησαν γιατροί και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο εφημέρευε την Παρασκευή.

Η πίεση που ασκήθηκε από τον όγκο των ασθενών που προσήλθαν ως επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού ήταν τεράστια, με το Τμήμα Επειγόντων περιστατικών να γονατίζει.

Συνολικά προσήλθαν 105 άτομα καθ’ όλη τη διάρκεια της εφημερίας, εκ των οποίων τα 51 ήταν επιβεβαιωμένα κρούσματα και τα 54 ήταν ύποπτα κρούσματα με συμπτώματα Covid-19.

Από τα περιστατικά που προσήλθαν έγιναν 22 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό.

Αυξάνονται οι νοσηλείες στα Νοσοκομεία της Πάτρας

Συνολικά στο Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται 82 ασθενείς στην κλινική COVID και 5 παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι πλήρης (εδώ και αρκετές ημέρες) με 13 ασθενείς, ενώ 1 ασθενής νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγ. Ανδρέας.

Συνολικά νοσηλεύονται 60 ασθενείς με κορωνοϊό εκ των οποίων οι 7 βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το Νοσοκομείο προετοιμάζεται για τη γενική εφημερία του Σαββάτου (μέχρι 08.00 πρωί Κυριακής) η οποία αναμένεται να είναι εξίσου δύσκολη και πιεστική για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Διακόπηκαν λόγω βροχής τα τεστ στο κέντρο Υγείας της Καλλιθέας
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στο κέντρο Υγείας της Καλλιθέας, όταν διεκόπη η διαδικασία των τεστ, λόγω της βροχής.

Οι πολίτες συνωστίστηκαν στο εσωτερικό του χώρου, με αποτέλεσμα ένα κοριτσάκι να χάσει τις αισθήσεις του μέσα στην πολυκοσμία και να χρειαστεί να μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα