Μετάλλαξη Ομικρον: Διαφορετικά τα συμπτώματά της - Τα δερματικά και τα όμοια με της γρίπης

Τα κύρια συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον είναι διαφορετικά από εκείνα της Δέλτα, η οποία απέρχεται και παραχωρεί την κυριαρχία της στο νέο στέλεχος του SARS-CoV-2.

Ο Δρ. Ελευθέριος Ζέρβας, Πνευμονολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ στην 7η Πνευμονολογική Κλινική και Κέντρο Άσθματος στο Νοσοκομείο Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι υπάρχει διαφορά στη συμπτωματολογία, εξηγώντας ότι τα συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον προσομοιάζουν με εκείνα μιας γρίπης.

Δηλαδή, όπως προσέθεσε ο ίδιος, έχει συμπτώματα που αφορούν το ανώτερο αναπνευστικό μας σύστημα. Επί παραδείγματι, συνέχισε ο Δρ. Ζέρβας, ασθενείς παρουσιάζουν μπούκωμα στη μύτη, φτάρνισμα, πονόλαιμο και λιγότερο συμπτώματα όπως η ανοσμία, η αγευσία ή άλλα του κατώτερου αναπνευστικού τους συστήματος, τα οποία συναντούσαμε όταν αφορούσαν τη μετάλλαξη Δέλτα.

 Και γενικά η διεθνής κι εγχώρια εμπειρία μάς δείχνει ότι η μετάλλαξη Ομικρον έχει μια πιο ήπια νόσηση όσον αφορά στο κατώτερο αναπνευστικό μας σύστημα, επεσήμανε.

Ερωτηθείς εάν η μετάλλαξη Ομικρον προκαλεί και δερματικά συμπτώματα, όπως εκζέματα, ο Δρ. Ζέρβας απάντησε ότι ναι μεν υπάρχουν και αυτά αλλά δεν εντάσσονται στα κύρια συμπτώματά της. Το κύριο σύμπτωμα είναι μια ίωση, συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας ότι ασθενείς, λοιπόν, που έχουν συμπτωματολογία που προσομοιάζει με εκείνη της γρίπης, καλό είναι να κάνουν τεστ - είτε self test είτε rapid test

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα