Εμβολιασμοί: Άνοιξαν 60.000 θέσεις για νέα ραντεβού την Κυριακή - Ποιους αφορά

Εμβολιασμοί: Άνοιξαν 60.000 θέσεις για νέα ραντεβού την Κυριακή - Ποιους αφορά

Σημαντική αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό πολιτών άνω των 60 ετών καταγράφηκε μετά την ανακοίνωση της απόφασης περί υποχρεωτικότητας.

Μάλιστα, η αυξημένη ζήτηση οδήγησε στο άνοιγμα νέων θέσεων για ραντεβού.

Επιπλέον 60.000 ραντεβού για εμβολιασμό θα είναι διαθέσιμα την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Έτσι, οι πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν νωρίτερα το ραντεβού τους μπορούν να μπουν στο emvolio.gov.gr και να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Αυτές οι θέσεις στα ραντεβού αφορούν την 1η και την 3η δόση του εμβολίου. 

Σύμφωνα με την ανάρτηση του γενικού γραμματέα πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, τα ραντεβού θα αφορούν στο εμβολιασμό για πρώτη, δεύτερη και τρίτη δόση.

“Ανοίξαμε 60.000 νέα διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό για πρώτη, δεύτερη και τρίτη δόση την Κυριακή 05 Δεκεμβρίου”.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες δύο μέρες, κλείστηκαν περισσότερα από 25.000 ραντεβού για α’ δόση. Σήμερα Πέμπτη από το πρωί έχουν κλειστεί πάνω από 11.500 ραντεβού πρώτης δόσης στους άνω των 60.

Σύμφωνα με την εικόνα που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή, οι πολίτες άνω των 60 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν προγραμματισμένο ραντεβού, ανέρχονται σε 493.930 άτομα.

Όπως γνωστοποίησε μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, «είχαμε υπερδεκαπλασιασμό των ραντεβού από την ηλικιακή κατηγορία αυτή που σπεύδουν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση».