Κακοκαιρία: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Ηλείας - Ένας νεκρός που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Κακοκαιρία: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Ηλείας - Ένας νεκρός που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Η κακοκαιρία χτύπησε την Ηλεία με ισχυρή βροχόπτωση που άφησε πίσω της ένα νεκρό άνδρα 65χρονών που παρασύρθηκε από χείμαρρο

 Μάλιστα, όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ, στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα από το 112 προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα, καθώς η κακοκαιρία πλήττει την περιοχή εδώ και αρκετές ώρες.

Κατά την ίδια πηγή, ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση κατά μήκος του ποταμού Βέργα στην Βάρδα και στην Μανωλάδα. Το ποτάμι σε κάποια σημεία έχει υπερχειλίσει εδώ και ώρες, ενώ μηχανήματα έργου επιχειρούν να ενισχύσουν τα αναχώματα καθώς υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

  Νωρίτερα, ο γειτονικός Δήμος Δυτ. Αχαΐας ζήτησε «να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί καταγραφής και αποζημιώσεων». «Παρότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια είχε κινητοποιηθεί το σύνολο του διαθέσιμου εξοπλισμού και των χωματουργικών μηχανημάτων που υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία μάλιστα παρενέβησαν σε πολλές περιπτώσεις, εν τούτοις οι ζημιές παραμένουν σημαντικές», ανέφερε.

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα