Εμβολιασμοί με άρωμα Black Friday στη Θεσσαλονίκη

Εμβολιασμοί με άρωμα Black Friday στη Θεσσαλονίκη

Εμβολιασμοί με άρωμα Black Friday στη Θεσσαλονίκη. Ως καταδρομική χαρακτηρίζεται η δράση της προσεχούς Παρασκευής από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια για τους εμβολιασμούς στο κέντρο της πόλης.

Με στόχο την ενίσχυση της υγειονομικής καμπάνιας η 4η ΥΠΕ μαζί με οργανωμένο συνεργείο υγειονομικών από διάφορα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται την προσεχή Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους και από τις 11.00 έως τις 19.00 θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους πολίτες επιθυμούν να εμβολιαστούν με την πρώτη, αλλά και με την αναμνηστική τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Όπως τονίζει στο ThessToday.gr η υποδιοικήτρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης και αρμόδια του εμβολιαστικού προγράμματος, Ειρήνη Χατζοπούλου το σκεύασμα που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι εκείνο της Pfizer, ενώ στόχος όπως δήλωσε είναι να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες οι οποίοι θέλουν να προστατευτούν απέναντι στην επέλαση της covid-19.

Η ίδια, μάλιστα, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δράση ως καταδρομική, υπογραμμίζοντας ότι το εγχείρημα της Παρασκευής θα είναι το «μεγαλύτερο» για την 4η ΥΠΕ, δεδομένου ότι λόγω της Black Friday θα παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δράσεις σαν της Παρασκευής τις έχουμε ορίσει ως καταδρομικές, δεν είναι σε ένα τακτικό προγραμματισμό -δηλαδή όχι σε σταθερό σημείο σαν τα εμβολιαστικά κέντρα- αλλά είναι εκτάκτως κάποιος χώρος που εμβολιάζεται ελεύθερα και χωρίς ραντεβού ο κόσμος.

Αυτό που είναι μεγαλύτερο εγχείρημα για εμάς είναι η δράση της Παρασκευής, 26 Νοεμβρίου, που για πολλούς λόγους θελήσαμε να διοργανώσουμε -δεδομένης της χρονικής περιόδου της Black Friday σε συνδυασμό με το σημείο που θα βρισκόμαστε-, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρκετός κόσμος θα διασχίσει την πλατεία Αριστοτέλους, σημείωσε η κα. Χατζοπούλου.

Από το καλοκαίρι ακόμη έως και σήμερα η 4η ΥΠΕ με συντονίστρια την Ειρήνη Χατζοπούλου πραγματοποιεί εξορμήσεις με Κινητές Μονάδες σε όλους τους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της Θράκης, με σκοπό την ενημέρωση σε συνάρτηση με τον εμβολιασμό των πολιτών χωρίς ραντεβού.

Άσχετα με το αν συνεχίζονται κανονικά να λειτουργούν όλα τα εμβολιαστικά μας κέντρα, ως 4η ΥΠΕ και με τη συνδρομή Κινητών Μονάδων δεν έχουμε σταματήσει καθόλου από το καλοκαίρι έως και σήμερα να διοργανώνουμε σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση αυτού του τύπου δράσεις σε διάφορες περιοχές, χωριά ή μικρότερους οικισμούς», δήλωσε η υποδιοικήτρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης και αρμόδια του εμβολιαστικού προγράμματος, συμπληρώνοντας ότι αυτό το διάστημα παράλληλα με τη Θεσσαλονίκη διοργανώνεται καταδρομική εμβολιαστική δράση και στη Χαλκιδική.

Τι λέει η Ειρήνη Χατζοπούλου για την πορεία των εμβολιασμών
Με τους δείκτες κρουσμάτων και θανάτων τις τελευταίες εβδομάδες να εκτοξεύονται, τα μηνύματα για τους εμβολιασμούς είναι άκρως θετικά και τα ποσοστά των νέων ραντεβού είναι εντυπωσιακά.

Η Ειρήνη Χατζοπούλου εξήγησε στο ThessToday.gr ότι οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ ιδιαίτερη αισιοδοξία προσδίδει το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό από όλα τα target groups σπεύδουν να εμβολιαστούν για πρώτη φορά κατά του κορονοϊού.

«Είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι θέλουν να ολοκληρώσουν την τρίτη αναμνηστική δόση κατά του κορονοϊού, ωστόσο είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί βλέπουμε ολοένα και περισσότερο ανθρώπους από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες να κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν πρώτη φορά κατά του κορονοϊού», δήλωσε η ίδια, ενώ πρόσθεσε ότι ενδεχομένως τα νέα μέτρα αλλά και η αύξηση κρουσμάτων είναι οι δύο καταλυτικοί παράγοντες που ωθούν τον κόσμο στα εμβολιαστικά κέντρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως τώρα δεν έχει πέσει στο τραπέζι η δημιουργία νέων εμβολιαστικών κέντρων στη Θεσσαλονίκη, καθώς τόσο οι συνεπικουρικές δράσεις της 4ης ΥΠΕ όσο και η λειτουργία του MEGA εμβολιαστικού κέντρο στη ΔΕΘ καλύπτουν τις ανάγκες των ραντεβού. «Εμβόλιο να θέλει ο κόσμος και εμείς θα τους ικανοποιήσουμε όλους», πρόσθεσε η κ. Χατζοπούλου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα