Απογραφή 2021: Μέχρι πότε θα διαρκέσει - Τι κάνουν όσοι δεν έλαβαν κωδικό

Απογραφή 2021: Μέχρι πότε θα διαρκέσει - Τι κάνουν όσοι δεν έλαβαν κωδικό

Απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες που προκύπτουν αναφορικά με την απογραφή 2021 έδωσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θάνος Θανόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Τώρα ό,τι Συμβαίνει στην τηλεόραση του OPEN.

Mέχρι τις 26 Νοεμβρίου θα διαρκέσει η πρώτη περίοδος όσον αφορά την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, και από τις 27 Νοεμβρίου και έπειτα θα ξεκινήσει η παραδοσιακή κατά πρόσωπο απογραφή που θα έχει να κάνει με τις επισκέψεις, στο μικρότερο δυνατό βαθμό -που δεν μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά -στα σπίτια των απογραφούμενων τόνισε ο κ. Θανόπουλος μιλώντας στην Σαββατιάτικη πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN.

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να κάνει κάποιος που δεν έλαβε το έντυπο με τον μοναδικό κωδικό, ο κ. Θανόπουλος απάντησε: Είναι διαδικασία που συνεχίζεται. Είναι τεράστια επιχείρηση η απογραφή. Δεν έχουν όλες οι περιοχές και οι τομείς της Ελλάδας τις ίδιες ευκολίες πρόσβασης. Δεν έχουμε πάντα την ίδια στιγμή απογραφέα εύκαιρο που να έχει αναλάβει συγκεκριμένους τομείς. Καταλαβαίνετε ότι είναι ένα πολύπλοκο σύστημα

 Ως προς τις ερωτήσεις που περιλαμβάνονται στην απογραφή για τα ακίνητα, είπε: Ρωτάμε για τα ακίνητα γιατί είναι και απογραφή κατοικιών. Είναι κάποια πολύ βασικά πράγματα που έχουν να κάνουν με τις συνθήκες διαβίωσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα