Χριστούγεννα στο σπίτι για τους ανεμβολίαστους. Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Χριστούγεννα στο σπίτι για τους ανεμβολίαστους. Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Δε θα ληφθούν άλλα μέτρα για την πανδημία και δεν αλλάζει η στρατηγική της κυβέρνησης επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με το τέταρτο κύμα της πανδημίας, ενώ τονίζουν ότι η ως τώρα ακολουθούμενη στρατηγική αποδίδει και κατά συνέπεια δεν πρόκειται να αλλάξει.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα αυξάνονται σημαντικά και έχουν ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια, ενώ αξιολογούν ως σημαντικό το γεγονός ότι αυξάνονται και τα ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Ωστόσο, οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους θα παραμείνουν, καθώς τα Χριστούγεννα θα εξακολουθήσουν να μην έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, θα παρουσιάσει αναλυτικά και συγκριτικά στοιχεία για τους θανάτους σε σύγκριση με τα κρούσματα

Την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα, από το Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι μοντέλο Αυστρίας με lockdown για τους ανεμβολίαστους δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.
Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι προσπαθούν να ανακόψουν το 4ο κύμα της πανδημίας με κύριο όπλο τον εμβολιασμό αλλά και την επιβολή νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους εάν κριθεί απαραίτητο.

«Όχι» στο μοντέλο Αυστρίας
Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να ακολουθήσει το γαλλικό μοντέλο καθιστώντας υποχρεωτική την τρίτη δόση σε ανθρώπους άνω των 65 ετών και τις ευπαθείς ομάδες, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δε θα επιβληθεί lockdown στους ανεμβολίαστους.

«Είναι κρίμα άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους γιατί δεν κάνουν την απλή επιλογή να εμβολιαστούν. Έχουμε αυστηρή πολιτική αλλά δε θα προχωρήσουμε σε μέτρα όπως η Αυστρία όπου έχει επιβληθεί ένα γενικευμένο lockdown για τους ανεμβολίαστους ανθρώπους».

Η ενισχυτική δόση του εμβολίου αναμένεται να δώσει μια ευκαιρία στο σύστημα υγείας το οποίο δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες, ενώ πολλοί ειδικοί ζητούν πλέον να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση.

Την τρίτη δόση ως προαπαιτούμενος για τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά προωθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Παράθυρο» για rapid test σε σουπερμάρκετ
Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας θα συνεχίσει να επιβαρύνεται τουλάχιστον μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου όπου και αναμένεται να κορυφωθεί.

Η επιβολή νέων μέτρων  για τους ανεμβολίαστους θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να επεκταθεί η χρήση των rapid tests και στα σουπερμάρκετ.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί περισσότερα από 200.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ άλλοι 660.000 άνθρωποι έχουν κλείσει ραντεβού για την τρίτη δόση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα