Εκατοντάδες περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλλονται κάθε μήνα στην Ελλάδα

Εκατοντάδες περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλλονται κάθε μήνα στην Ελλάδα

Από ένα σημείο και έπειτα, κάποιες λέξεις γίνονται μαχαιριές… Γυναίκες που ξυλοκοπούνται άγρια, που τρομοκρατούνται, βιάζονται ή ακόμη και δολοφονούνται με δράστες τους πρώην ή τους νυν συντρόφους τους.

Τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών διαδέχονται το ένα το άλλο. Τι οπλίζει το χέρι του δράστη; Τί τον οδηγεί στη βία; Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο δεκάμηνο του 2021 η Γραμμή SOS 15900 δέχθηκε 7.809 κλήσεις, εκ των οποίων οι 5.405 κλήσεις αφορούσαν περιστατικά βίας.

Οι 3.182 κλήσεις ήταν για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ 2.699 γυναίκες ανέφεραν ως δράστη τον νυν ή πρώην σύζυγο τους.

Η υφυπουργός Εργασίας – αρμόδια για θέματα οικογενειακής πολιτικής και ισότητας των φύλων Μαρία Συρεγγέλα, παρουσίασε σε εκδήλωση τη νέα καμπάνια ενημέρωσης για την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία με στόχο όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση να μη φοβούνται και να βγουν να μιλήσουν.

Σε όλη τη χώρα λειτουργούν 43 συμβουλευτικά κέντρα που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής στήριξης σε κακοποιημένες γυναίκες.

mega.com

Δείτε ακόμα