Εμβολιασμός παιδιών, Υποχρεωτικότητα Εμβολιασμού: Τι πιστεύουν οι Έλληνες. Δημοσκόπηση

Εμβολιασμός παιδιών, Υποχρεωτικότητα Εμβολιασμού: Τι πιστεύουν οι Έλληνες. Δημοσκόπηση

Πανελλαδική δημοσκοπική έρευνα της διαΝΕΟσις για την πανδημία και τη στάση των πολιτών.
Μεγάλη διαφορά στις απαντήσεις ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Ένας στους δύο ανεμβολίαστους θεωρεί ότι πρόκειται για μια απλή ασθένεια.

Εμβολιασμός παιδιών
Αξιοσημείωτη είναι η στάση των Ελλήνων ως προς τον εμβολιασμό των παιδιών 6 στους 10 γονείς παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών δηλώνουν ότι τα παιδιά τους είτε έχουν ήδη εμβολιαστεί (38%) είτε ότι πρόκειται να εμβολιαστούν (20%).

Την ίδια στιγμή, από τους γονείς παιδιών ηλικίας κάτω των 12, μόνο ένας στους 3 δηλώνει ότι τα παιδιά τους θα εμβολιαστούν όταν εγκριθεί το εμβόλιο και γι’ αυτά. Επίσης, 1 στους 5 δηλώνει ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη και σχεδόν οι μισοί (46%) ότι τα παιδιά τους δεν θα εμβολιαστούν.

Υποχρεωτικότητα Εμβολιασμού
Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα και τα δικαιώματα εμβολιασμένων/ανεμβολίαστων στην κοινωνία, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας για κάποιες ομάδες του πληθυσμού.

Επτά στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός για τους εκπαιδευτικούς, άλλοι 7 στους 10 πιστεύουν το ίδιο και για τους ένστολους, ενώ 3 στους 4 πιστεύουν ότι πρέπει να είναι υποχρεωτικός για τους υγειονομικούς.

Επιστροφή στην κανονική καθημερινότητα
Σύμφωνα με την έρευνα, το 83% των εργαζομένων δουλεύουν, πια, κανονικά στο χώρο εργασίας τους και μόνο το 10% εργάζονται πλέον με τηλεργασία.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2020 μόνο ένας στους 4 Έλληνες εργαζόταν κανονικά στο χώρο εργασίας του – άλλος 1 στους 4 εργαζόταν με τηλεργασία και οι υπόλοιποι βρίσκονταν σε κάποια μορφή αναστολής εργασίας ή άδειας.

Από την έρευνα προκύπτει ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων αυξάνεται ανάλογα με την ηλικία και με το μορφωτικό επίπεδο, ενώ χαμηλότερα του 65% ποσοστά εμβολιασμού εμφανίζουν μόνο οι αγρότες, οι άνεργοι, όσοι δηλώνουν επάγγελμα «οικιακά» και όσοι ζουν σε περιοχές με λιγότερους από 2000 κατοίκους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα