Μου έσκισε το πιστοποιητικό ο σκύλος! Σαρωτικοί έλεγχοι στα καταστήματα

Μου έσκισε το πιστοποιητικό ο σκύλος! Σαρωτικοί έλεγχοι στα καταστήματα

Οι ανεμβολίαστοι από σήμερα θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό PCR ή rapid test για να μπορούν να εισέρχονται σε εμπορικά καταστήματα, mall και εκπτωτικά χωριά.
Για ψώνια στην ουρά με το κινητό στο χέρι ή το χαρτί του rapid test. Η κίνηση στον πεζόδρομο της Ερμού θύμιζε ημέρες γιορτών.

 Να μείνουν… σπίτι τους φαίνεται ότι προτίμησαν οι ανεμβολίαστοι πολίτες, που από σήμερα χρειάζονται αρνητικό rapid test ή PCR, για να εισέλθουν σε καταστήματα και χώρους εστίασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία κλιμακίων της ΕΛ.ΑΣ., της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αλλά και της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς οι περισσότεροι πελάτες στους χώρους που ελέγχθησαν είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στον ΣΚΑΪ ότι ενδεχομένως ορισμένοι ανεμβολίαστοι να περιμένουν να «ξεφουσκώσουν» οι έλεγχοι για να κυκλοφορήσουν για καφέ ή για βόλτα στα καταστήματα τις επόμενες ημέρες.

«Παράξενο αλλά απαραίτητο», τονίζουν οι πολίτες.

Οι περισσότεροι είχαν το πιστοποιητικό εμβολιασμού στα κινητά τους τηλέφωνα, άλλοι εκτυπωμένο σε χαρτί. Απαραίτητη ήταν και η επίδειξη της ταυτότητας.

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες προκειμένου να μπουν στα εμπορικά καταστήματα έπρεπε να δείξουν το τεστ πριν εισέλθουν στο κατάστημα.

Ο Μιχάλης δεν είναι αρνητής του ιού, φοράει μάσκα, βάζει αντισηπτικό δεν θέλει να κάνει όμως το εμβόλιο. Σήμερα κατέβηκε στην αγορά δεν μπόρεσε όμως να μπει στα καταστήματα, αναγκάστηκε να κάνει το τεστ και να επιστρέψει.

Σαρωτικοί έλεγχοι
Σαρωτικοί οι έλεγχοι στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Από την αγορά δεν έλειψαν οι εντάσεις αφού πολλοί καταναλωτές δεν δέχτηκαν να δείξουν τα προσωπικά του στοιχεία.

Ο επιχειρηματίες που απειλούνται με 5000 ευρώ πρόστιμο και λουκέτο 15 ημερών αντιπρότειναν στο υπουργείο Ανάπτυξης η ευθύνη να μετακυλήσει στον καταναλωτή εάν μπει σε κατάστημα λιανικής χωρίς τεστ ή πιστοποιητικό.

Με rapid test για καφέ και φαγητό
Αλλαγές από σήμερα και στην εστίαση. Αφού το τεστ είναι πλέον απαραίτητο και για τους εξωτερικούς χώρους για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πολλές και οι ακυρώσεις με την πρεμιέρα του νέου μέτρου αφού σε κάθε παρέα υπάρχει σχεδόν πάντα και ένας ανεμβολίαστος. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία, οι εκκλησίες και σούπερ μάρκετ.

Οι απίστευτες δικαιολογίες
Πολλοί ήταν εκείνοι που προφασίστηκαν δικαιολογίες επειδή δεν έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, ωστόσο δύο ήταν εκείνες που ξεχώρισαν.

Σε μία περίπτωση, μία γυναίκα είπε πως το εγγονάκι της το πήρε και της το έσκισε, ενώ ένας ηλικιωμένος άνδρας είπε πως έβγαλε τον σκύλο του βόλτα, το έγγραφο του έπεσε και το έσκισε ο σκύλος!

«Λουκέτο» 60 ημερών σε γνωστό κλαμπ στο Γκάζι

Οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων ανάσχεσης του κορωνοϊού είναι αυστηροί ενώ βαριά είναι τα πρόστιμα για τα καταστήματα που τα παραβιάζουν.

Σε γνωστό νυχτερινό κλαμπ στο Γκάζι αφαιρέθηκε τα ξημερώματα η άδεια για 60 ημέρες, καθώς εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του πελάτες χωρίς πιστοποιητικά νόσησης. Επρόκειτο για την τρίτη παράβαση  στο ίδιο κατάστημα μέσα σε λίγες ημέρες.

Στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη κλειδαράς όχι μόνο γιατί παραβίασε τα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, αλλά και γιατί επιτέθηκε στο κλιμάκιο που πραγματοποιούσε τον έλεγχο. Κλήθηκε η αστυνομία στο σημείο και ο άνδρας συνελήφθη.

Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης έχει διαμηνύσει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις λεκτικών επιθέσεων ή απώθησης των κλιμακίων ελέγχου, θα υποβάλλονται μηνύσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα