Ο Μπάλλος έπνιξε τη χώρα. Εντοπίστηκε νεκρός ο 70χρονος αγνοούμενος στην Εύβοια. Στα λασπόνερα όλη χώρα

Ο Μπάλλος έπνιξε τη χώρα. Εντοπίστηκε νεκρός ο 70χρονος αγνοούμενος στην Εύβοια. Στα λασπόνερα όλη χώρα

Μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία Μπάλλος.

Η βροχή ήταν καταιγιστική, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και πλημμύρισαν σπίτια. Η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 1400 κλήσεις για βοήθεια. Στην Κέρκυρα το νησί υπέστη μεγάλες καταστροφές και κόπηκε στα δυο από την κακοκαιρία. Στην Αθήνα όλο το βράδυ έβρεχε και έκλεισε προληπτικά η παραλιακή λεωφόρος και ο Κηφισός, ενώ αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση της πυροσβεστικής για έναν άνδρα στο Πικέρμι που τον παρέσυραν τα νερά. Την ίδια στιγμή στη γέφυρα στην παραλιακή ένα λεωφορείο γεμάτο κόσμο βυθίστηκε στα νερά, όπου και παραμένει μέχρι και αυτήν την ώρα.

Τραγικό τέλος είχε η ιστορία του βοσκού που αγνοούταν στη Νότια Εύβοια, καθώς βρέθηκε νεκρός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βοσκός είχε πάει με το αυτοκίνητό του στα ζώα του εν μέσω της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να τον παρασύρουν.

Αρχικά, ο βοσκός επιχείρησε να επικοινωνήσει, όμως μετά χάθηκε η επικοινωνία. Αυτό προκάλεσε ανησυχία και τότε ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Πρώτα βρέθηκε η πόρτα του αυτοκινήτου του και ύστερα τα υπόλοιπα κομμάτια του αυτοκινήτου του.

Τελικά ο βοσκός εντοπίστηκε νεκρός, με τους συγγενείς του να είναι σε κατάσταση σοκ.

Κολωνός ώρα 10.00 το πρωί. Ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στην οδό Αντιγόνης παραμένει για δεύτερη μέρα μέσα στα λασπόνερα. Οι κάτοικοι φοβούνται μια νέα βροχή. Με σακιά από άμμο οχυρώνουν τις εισόδους των σπιτιών τους.

Λαχτάρισαν οι επιβάτες του λεωφορείου Α1 που έκαναν ανθρώπινη αλυσίδα για να εγκαταλείψουν το πλημμυρισμένο όχημα.

Ακόμη εγκλωβισμένο στα λασπόνερα είναι το λεωφορείο της γραμμής Α1 που βούλιαξε χθες το απόγευμα στο Παλαιό Φάληρο κάτω από τη γέφυρα Σταύρος Νιάρχος.

Νωρίτερα στη μια τα ξημερώματα και μέχρι τις 6 το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία σε Κηφισό και παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος.

Λήξη συναγερμού σήμανε χθες το απόγευμα στο Πικέρμι καθώς βρέθηκε σώος ο οδηγός που αγνοούνταν. Επικοινώνησε ο ίδιος με την αστυνομία, ενώ το αυτοκίνητο του παρασύρθηκε από το ρέμα στην οδό Αγίου Γεωργίου στο Πικέρμι.

Στα νερά του Μπάλλου βούλιαξε χθες και η Νέα Σμύρνη. Στην οδό Ιωνίας όπου γίνονταν έργα το χώμα έφραξε τα φρεάτια με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ένα γυμναστήριο. Δεκάδες αυτοκίνητα έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο.

Σε μια απέραντη λίμνη μετατράπηκε και η σχολή Κάλων Τεχνών στην οδό Πειραιώς.

Εκατοντάδες κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, ενώ οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή αφού και οι επόμενες ώρες θα είναι δύσκολες.

Λεωφορείο πλημμύρισε με λασπόνερα – Κινδύνευσαν επιβάτες
Ασύλληπτες εικόνες που θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα και όχι την πρωτεύουσα της Ελλάδας καταγράφηκαν εχθές στην Αθήνα, η οποία «πνίγηκε» από την ασταμάτητη βροχόπτωση, έφερε η κακοκαιρία «Μπάλλος».

Οι δρόμοι της πρωτεύουσας πλημμύρισαν δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το λεωφορείο που «κόλλησε» στα νερά στην παλαιά Ποσειδώνος, στο ύψος του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Βούλα κι εκείνη τη στιγμή επιχείρησε να περάσει κάτω από γέφυρα, στην οποία είχε λιμνάσει μεγάλη ποσότητα νερού.

Τα νερά υπερχείλισαν, καλύπτοντας σχεδόν το μισό λεωφορείο.

Οδηγός και επιβάτες εκκένωσαν το βαρύ όχημα και όλοι είναι σώοι στην υγεία τους. Με το πέρασμα των ωρών, το λεωφορείο καλύφθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του από τα νερά της βροχής της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Περίπου 24 ώρες μετά, το λεωφορείο παραμένει στο σημείο, με τα νερά να φτάνουν σε ύψος περίπου 2,5 μέτρων, ενώ γίνονται προσπάθειες για απάντληση των υδάτων.

Έπεσε μπαλκόνι πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι – Εκκενώθηκε το κτίριο
Τρόμος για τους ένοικους πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι, όταν μπάλκονι έπεσε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα σε πολυώροφη πολυκατοικία στο Χαλάνδρι, στην οδό Κούρτεση 27 και εκτιμάται πως το μπαλκόνο έπεσε λόγω διάβρωσης.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο ζητήθηκε η εκκένωση της πολυκατοικίας για να εξεταστεί η στατικότητα του κτιρίου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι κάτοικοι θα μεταφερθούν σε δομή.

«Λίμνη» έγινε ο Κολωνός – Πλημμύρισαν σπίτια – Κάτοικος πέρασε τον δρόμο με… κανό
Απίστευτες είναι οι ζημιές που αφήνει πίσω του η κακοκαιρία «Μπάλλος», με πολλά σπίτια στην περιοχή του Κολωνού να έχουν πλημμυρίσει.

Στον Κολωνό οι κάτοικοι της περιοχής ξύπνησαν τρομαγμένοι με αυτό που αντίκρυσαν μετά το πέρασμα της σφοδρής βροχόπτωσης αφού τα πάντα είχαν μετατραπεί σε μια μεγάλη… λίμνη.

Ειδικά μηχανήματα προσπαθούν να απομακρύνουν τα νερά από την οδό Αντιγόνης προκειμένου να μπορέσει και πάλι ο δρόμος να δοθεί στην κυκλοφορία.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι η προσπάθεια μιας κατοίκου να περάσει τον δρόμο με… κανό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα