Κακοκαιρία - Κέρκυρα: Παιδιά παραμένουν στα σχολεία γιατί δεν μπορούν να τα προσεγγίσουν

Κακοκαιρία - Κέρκυρα: Παιδιά παραμένουν στα σχολεία γιατί δεν μπορούν να τα προσεγγίσουν

Η κακοκαιρία Μπάλλος δείχνει τα δόντια της με πολύ σκληρό τρόπο και στην περιοχή της Κέρκυρας και εδώ και ώρες το νησί του Ιονίου έχει κοπεί στη μέση με πολλά παιδιά να παραμένουν στα σχολεία τους και τους γονείς να μη μπορούν να πάνε να τα πάρουν στο σπίτι τους, χωρίς να υπάρχει ευτυχώς κίνδυνος. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδό Κέρκυρας – Λευκίμμης. Πιο αναλυτικά, λόγω κατολισθήσεων και πλημμυρών από τον κόμβο Μοραϊτίκων στις Μπενίτσες (είναι η φωτογραφία με το όχημα της Πυροσβεστικής να καλύπτεται σχεδόν από τα νερά) μέχρι και το ύψος του Περάματος στην περιοχή του Βρυώνη η κυκλοφορία έχει διακοπεί και δεκάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους. Πρόκειται για μια απόσταση άνω των 12 χιλιομέτρων και για τον κεντρικό και μοναδικό δρόμο που συνδέει το νότο με το κέντρο της πόλης και το βορρά, ενώ όπως λένε στο ethnos.gr γονείς υπάρχουν μαθητές που βρίσκονται ακόμα στο σχολείο τους και δεν μπορούν να τα παραλάβουν οι οικογένειές τους.

 «Κανείς δεν μπορεί να περάσει να πάει να παραλάβει τα παιδιά του από το σχολείο. Εχω τον γιο μου στο νηπιαγωγείο Στρογγυλής αλλά δεν υπάρχει τρόπος να τον παραλάβω», λέει στο ethnos.gr η Ελένη Αλαμάνου, κάτοικος της περιοχής Χλωμού. «Αυτό συμβαίνει και σε πολλά σχολεία του νησιού, αλλά χρειάζεται να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Τα παιδιά είναι σε κτήρια ασφαλή με τους δασκάλους τους και δεν χρειάζεται να υπάρξει πανικός. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους. Ελπίζουμε να κοπάσει λίγο η βροχή, να πέσει η στάθμη του νερού από το ποταμι στις Μπενίτσες, ώστε να κινηθούμε», προσθέτει. 


Στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με κατοίκους χρειάστηκε να απομακρυνθούν και όλοι όσοι βρισκόταν σε ξενοδοχείο το οποιο είναι πολύ κοντά στο ποτάμι που υπερχείλισε. Σύμφωνα πάντως με πηγές της πυροσβεστικής οι κλήσεις που έχουν λάβει μέχρι τώρα για το νησί της Κέρκυρας συνολικά ανέρχονται στις έξι. Η εικόνα που δίνουν αναγνώστες του ethnos.gr είναι εντελώς διαφορετική, αφού όπως φαίνεται και στα δύο βίντεο υπάρχουν δεκάδες αυτοκίνητα που είναι ακινητοποιημένα καθώς η εθνική οδός έχει πλημμυρίσει.

Κατέρρευσε τοιχίο σε ανοιχτό γυμναστήριο
Ζημιές αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Μπάλλος και στην Κέρκυρα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα corfupress.com από τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπεσε το τοιχίο στο Γυμναστήριο του Κερκυραϊκού από την πλευρά του Ορφέα.

Ευτυχώς δεν έχουν παρατηρηθεί άλλες ζημιές στα σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται κοντά στο σημείο του ατυχήματος.

Ωστόσο, σίγουρα, το συγκεκριμένο συμβάν προκαλεί ανησυχία.  Τέλος, καταπτώσεις βράχων σημειώνονται σε πολλές περιοχές του οδικού δικτύου του νησιού όπου υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας.

 

Έθνος