Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στη Σταυρούπολη πριν από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Πέτρες και χημικά

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στη Σταυρούπολη πριν από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Πέτρες και χημικά

Επεισόδια αυτή την ώρα στην Πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη, όπου στις 18.30  είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Τερψιθέας Σταυρούπολη, όταν ομάδα ακροδεξιών που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκε ξαφνικά και απρόκλητα στα άτομα που άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία ενόψει του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο για τις 6:30 μμ.

Οι ακροδεξιοί πέταξαν πέτρες πυρσούς και άλλα αντικείμενα προκαλώντας την άμεση αντίδραση των συγκεντρωμένων οι οποίοι προσπάθησαν να αμυνθούν. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο δεν πρόλαβαν να κινηθούν και σύμφωνα με τους διαδηλωτές άργησαν να αντιδράσουν και να αποτρέψουν την επίθεση.Οι δυνάμεις των ματ που έφτασαν στο σημείο έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους ακροδεξιούς ενώ δικυκλιστές αστυνομικοί έκαναν αναζητήσεις στα γύρω στενά χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν έχει υπάρξει κάποια προσαγωγή.

 
 Πηγή: GRtimes

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα