Κορονοϊός – Εμβόλιο: Τι να κάνουν όσοι έλαβαν νωρίτερα το SMS για την τρίτη δόση

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Τι να κάνουν όσοι έλαβαν νωρίτερα το SMS για την τρίτη δόση

Διευκρινίσεις για όσους έχουν λάβει SMS για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού παρείχε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ακόμα και τέσσερις εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση είναι πιθανό να χρειαστεί η τρίτη δόση για άτομα με σοβαρή ανοσοκαταστολή, σύμφωνα με την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Απαντώντας σε ερώτηση του Sputnik για περιπτώσεις ατόμων που έχουν λάβει SMS για την τρίτη δόση νωρίτερα απ' ό,τι ανέμεναν με βάση τον εμβολιασμό τους, τόνισε ότι στην περίπτωση που έχει λάβει SMS για την τρίτη δόση ένα άτομο με αυτοάνοσο και μάλιστα νεαρής ηλικίας, είναι χρήσιμο να συμβουλευτεί και τον ιατρό του.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν χρειάζεται να σπεύσουν, ωστόσο, υπογράμμισε ότι η τρίτη δόση δεν είναι αναμνηστική αλλά συμπληρωματική κάτι που σημαίνει ότι είναι αναγκαία.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση του Sputnik, για τη μετάλλαξη Mu, ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι «το συγκεκριμένο στέλεχος δεν δείχνει να ξεφεύγει της ανοσίας. Ο "πρωταθλητής" σε αυτά ήταν το στέλεχος Β. Φαίνεται ότι τα στελέχη που διαφεύγουν της ανοσολογικής απόκρισης, δεν έχουν διεισδυτικότητα, δεν είναι τόσο μεταδοτικά όσο το στέλεχος Δ Το ότι ξεφεύγει εν μέρει της ανοσολογικής απόκρισης, δεν σημαίνει ότι είναι μεταδοτικό».

ΕΜΑ: Θα αποφανθεί στις αρχές Οκτωβρίου για μια τρίτη δόση εμβολίου κατά της Covid