Όταν είδα το πτώμα πιασμένο στο δίχτυ μου σάλεψε τελείως

Όταν είδα το πτώμα πιασμένο στο δίχτυ μου σάλεψε τελείως

Σηκώθηκα την Κυριακή για τα δίχτυα και πηγαίνοντας στο σημείο ν’ αρχίσω να σηκώνω είδα αυτό που είδα. Εντάξει, το σοκ απερίγραπτο

Tην δική του εκδοχή δίνει ο ψαράς που κατηγορείται ότι ανέσυρε με τα δίχτυα του νεκρό ψαροντουφεκά στην Μελανή Πηλίου και τον άφησε στη θάλασσα χωρίς να ενημερώσει κανένα.

Ο φόβος που ένιωσε όταν αντίκρισε νεκρό τον 74χρονο ψαροντουφεκά, o οποίος ήταν αγνοούμενος από το περασμένο Σάββατο, του θόλωσε το μυαλό. Έτσι, αντί να ειδοποιήσει τους λιμενικούς τον άφησε να ξαναβουλιάξει στη θάλασσα.

«Ούτε τον άνθρωπο τον σήκωσα πάνω στη βάρκα, καθόλου πάνω στη βάρκα. Μόλις τον είδα κάτω έφυγα, να σκεφτώ να δω τι να κάνω, μου είχε σαλέψει τελείως» πρόσθεσε.

Ερευνώνται οι συνθήκες θανάτου του ψαροντουφεκά
Ο άτυχος ψαροντουφεκάς, συνταξιούχος τραπεζικός και πατέρας τριών παιδιών,  εντοπίστηκε βυθισμένος σε απόσταση 5 μέτρων από την ακτή. Ο δύτης που τον ανέσυρε διαπίστωσε ότι το πόδι του νεκρού ήταν παγιδευμένο σε δίχτυ και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που δεν κατάφερε να βγει εγκαίρως στην επιφάνεια.

«Μίλησα λίγο με τη γυναίκα του, της είπα ότι πιάστηκε στο πέδιλο και το πέδιλο μάλιστα ήταν σε κακή κατάσταση, γιατί κάπου το είχε πιάσει και το είχε πιασμένο με σύρματα και μου είπε η γυναίκα του ότι του έλεγε να πάρει καινούρια πέδιλα και δεν έπαιρνε. Και δεν είχε ούτε σημαδούρα πάνω, κάτι να τον προσέχει, τίποτα» περιέγραψε ο δύτης της ομάδας διάσωσης του λιμεναρχείου Βόλου.

Οι έρευνες του λιμενικού οδήγησαν στον 52χρονο αλιέα. «Φοβήθηκε, πανικοβλήθηκε και έφυγε. Στη συνέχεια πήγε να μαζέψει τα δίχτυα κι εκεί εντοπίστηκε και συνελήφθη» είπε η λιμενάρχης του Βόλου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα