Ασφαλής και απαραίτητος ο εμβολιασμός για τις εγκύους

Ασφαλής και απαραίτητος ο εμβολιασμός για τις εγκύους

Νέα στοιχεία με βάση έρευνα που διενεργήθηκε για τον εμβολιασμό των γυναικών που κυοφορούν, έδωσε η Μαρία Θεοδωρίδου.
Το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και συστήνεται στις εγκύους να το κάνουν σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης.

Ασφαλή τα εμβόλια για τις εγκύους
Μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε σε δυόμιση χιλιάδες γυναίκες που διένυαν ακόμη και τις 20 εβδομάδες κυήσεως, έδειξε ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή.

Η Μαρίνα, κρατώντας σφιχτά το μωρό της στην αγκαλιά, εξιστορεί τον εφιάλτη που έζησε. Νόσησε με κορoνοϊό στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της.

«Φοβήθηκα και για τη ζωή μου και για του παιδιού. Ενώ στην αρχή ξεκίνησα ως ασυμπτωματική, στην πορεία εμφάνισα πολύ έντονα συμπτώματα με υψηλό πυρετό 38 μισό, βήχα. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, δεν μπορούσα να μιλήσω».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από την έναρξη της πανδημίας έχουν νοσηλευτεί 29 εγκυμονούσες σε μονάδες εντατικής θεραπείας με τις 25 μέσα στο 2021.

Δύο έδωσαν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Ενίσχυση από την τρίτη δόση
Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου που αφορά σε πρώτη φάση τους ανοσοκατασταλμένους οι οποίοι είναι περίπου 285.000 πολίτες.

Θα ακολουθήσουν τα άτομα που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και οι άνω των 60 ετών.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι πληθυσμιακές ομάδες που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης στη νόσο και οι πολίτες που έχουν υποκείμενα και άλλα χρόνια νοσήματα.

«Βάλτωσε» ο εμβολιασμός
Την ώρα που εκατοντάδες πολίτες προχωρούν στην τρίτη δόση, σε 32 περιοχές της χώρας την προηγούμενη Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου κανένας πολίτης δεν πέρασε το κατώφλι εμβολιαστικού κέντρου.

Μάλιστα μεταξύ αυτών η Ηλεία, η Πάρος, η Μύκονος, η Λέσβος, η Ζάκυνθος και η Σαντορίνη, περιοχές που τους προηγούμενους μήνες φλέρταραν ή επιβλήθηκε lockdown.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα