Παυλάκης: Χρειάζεται πολλή προετοιμασία για να βγει ο χειμώνας χωρίς πολλά θύματα

Παυλάκης: Χρειάζεται πολλή προετοιμασία για να βγει ο χειμώνας χωρίς πολλά θύματα

Δεν είναι καλοί οι αριθμοί όπως ξέρετε, είχαμε ένα μεγάλο επιδημικό κύμα το καλοκαίρι, ευτυχώς φαίνεται λόγω του ότι υπάρχουν διαφορετικών ειδών επιδημίες στην Ελλάδα έχει γίνει μια παύση στην επιδημία τώρα. Βλέπουμε ότι ακόμα και κατεβαίνουν λίγο τα νούμερα, αλλά φοβάμαι ότι αυτό θα είναι μόνο μία πρόσκαιρη παύση γιατί μπαίνοντας ο χειμώνας, ανοίγοντας τα σχολεία, γυρίζοντας όλοι στις δουλειές με κρύο καιρό τα νούμερα θα αρχίσουν να ανεβαίνουν πάλι και χρειάζεται πολλή προετοιμασία και προσπάθεια για να βγει ο χειμώνας χωρίς πολλά θύματα. Ο ιός θα επιστρέψει

Απογοητευτικά είναι τα νούμερα για την πανδημία του κορονοϊού, με τον χειμώνα να προδιαγράφεται δύσκολο σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος εμβολίων του Εθνικού Ιδρύματος των ΗΠΑ, Γιώργο Παυλάκη.

Ο κ. Παυλάκης μίλησε για τη σημασία του εμβολιασμού και τον περιορισμένο αριθμό πολιτών που έχουν κάνει το εμβόλιο. «Ο εμβολιασμός βοηθάει, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να σταματήσει την επιδημία. Για να δούμε σοβαρή παύση τη επιδημίας χρειαζόμαστε να πάμε σε νούμερα πάνω από 90 με 95% εμβολιασμένων στην κοινωνία». Μιλώντας για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα είπε ότι δυστυχώς έχει μείνει πίσω «κι αυτό είναι πάρα πολύ ανησυχητικό γιατί σχεδόν οι μισοί Έλληνες είναι ακόμα ανεμβολίαστοι» είπε.

Σημείωσε ότι χρειάζεται αναδιοργάνωση στρατηγικής και δραστική αλλαγή πορείας για να βγει ο χειμώνας. «Χρειάζεται ουσιαστικότερη κυβερνητική παρέμβαση, γρήγορα “χειρουργικά” μέτρα και καλύτερη επικοινωνία» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν μπορεί να διασπείρονται τόσες ψευδείς ειδήσεις χωρίς καμία αντίσταση. Αυτό πρέπει να σταματήσει» είπε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα