ΕΛΓΑ: Στα 40 εκατ. ευρώ, οι μέχρι τώρα προκαταβολές αποζημιώσεων για τον παγετό σε περιοχές της Μακεδονίας

ΕΛΓΑ: Στα 40 εκατ. ευρώ, οι μέχρι τώρα προκαταβολές αποζημιώσεων για τον παγετό σε περιοχές της Μακεδονίας

Σε σχεδόν 40 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι προκαταβολές των αποζημιώσεων για τον παγετό που είχε πλήξει τις περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και άλλων περιφερειακών ενοτήτων, που έχουν καταβληθεί από τις 12 Αυγούστου όταν και ξεκίνησε η πίστωσή τους, όπως γνωστοποίησε ο ΕΛΓΑ. 
«Η διαδικασία της πληρωμής προκαταβολών συνεχίζεται, αφού όσα πορίσματα προωθούνται από τα κατά τόπους Υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού διεκπεραιώνονται άμεσα, αφού υπάρχει η απαιτούμενη ταμειακή ρευστότητα με τη διασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός. 
Σε αναφορά του για τις καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί σε μερικές περιοχές, ο ασφαλιστικός οργανισμός σημειώνει ότι αυτές οφείλονται «στη μη αποστολή πορισμάτων προς την Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, λόγω υπαρκτών δυσλειτουργιών συγκεκριμένων υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ». 
Ο σχεδιασμός του οργανισμού είναι οι προκαταβολές να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 31 Οκτωβρίου και η συνολική καταβολή των αποζημιώσεων έως τις 31 Δεκεμβρίου. 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα