Κρήτη: Σε κόκκινο συναγερμό για τον κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς

Κρήτη: Σε κόκκινο συναγερμό για τον κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Κρήτης αύριο Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης και τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 Με τον κίνδυνο στην κατηγορία 4 , όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για ακόμη μία φορά.

Τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών παραμένουν σε ισχύ και έχουν παραταθεί μέχρι και την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00, και σύμφωνα με την οποία, απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών.

Παρακαλούνται οι πολίτες να σεβαστούν, όπως τονίζει η Πολιτική προστασία Περιφέρειας Κρήτης, τις απαγορεύσεις, να ενημερώνονται μόνο από επίσημες πηγές και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών. «Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλλουμε στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα