Βροχή φωτιάς στην Εθνική οδό. Συγκλονιστικές εικόνες

Βροχή φωτιάς στην Εθνική οδό. Συγκλονιστικές εικόνες

Δραματική είναι η νύχτα για την Αττική, καθώς η φωτιά που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (05/08) στους πρόποδες της Πάρνηθας γιγαντώθηκε και καίει ανεξέλεγκτη, σκορπίζοντας στάχτες, τρόμο και καταστροφή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να μην απειληθούν νέοι οικισμοί.

Η μεγάλη φωτιά με μέτωπο 10 χιλιομέτρων που εκτεινόταν από το Κρυονέρι μέχρι τις Αφίδνες, πήρε ακόμα πιο εφιαλτικές διαστάσεις, καθώς λίγο μετά τις 22:45 πέρασε από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος των Αφιδνών, απειλώντας πλέον Άγιο Στέφανο, Καπανδρίτι και Πολυδένδρι.

Είναι η δεύτερη φορά που φλέγονται οι πρόποδες της Πάρνηθας σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα με τον κρατικό μηχανισμό να μην μπορεί να ελέγξει τη φωτιά στο ξεκίνημά της.

Αποτέλεσμα; Πλέον «βρέχει» φλόγες στην Αττική. Στο ΚΑΤ έχουν μεταφερθεί ήδη πέντε εγκαυματίες, ενώ δύο εθελοντές πυροσβέστες είναι διασωληνωμένοι στην εντατική. Οι εικόνες είναι πραγματικά απίστευτες

Η φωτιά γρήγορα έφτασε στην Δροσοπηγή, το Κρυονέρι, την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Πέρασε σαν «σίφουνας» από τις παραπάνω περιοχές, καίγοντας τα πάντα στο διάβα της.

Στην συνέχεια πήρε «τροχιά» προς τις Αφίδνες με τον πρόεδρο της κοινότητας Αφιδνών να αναφέρει πως στην περιοχή καίγονται σπίτια!

Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για ώρα, ωστόσο ο αγώνας ήταν άνισος. Λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ η φωτιά πέρασε και την εθνική οδό με κατεύθυνση προς τον Άγιο Στέφανο και το Καπανρδίτι, με τις στιγμές να είναι κρίσιμες.

Ιδιαίτερα οι επόμενες δύο ώρες θα αποτελέσουν το «κλειδί» για το πώς θα κυλήσει η βραδιά. Θα φανεί αν μπορούν οι Αρχές να «φρενάρουν» την πύρινη λαίλαπα, ή αν θα έρθουν τα χειρότερα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα