Κρήτη: Κινηματογραφική διάσωση ζευγαριού που βρέθηκε στη θάλασσα. Επί 9 ώρες κολυμπούσε

Κρήτη: Κινηματογραφική διάσωση ζευγαριού που βρέθηκε στη θάλασσα. Επί 9 ώρες κολυμπούσε

Συγκλονίζει η ιστορία ενός ζευγαριού από την Κρήτη που κατάφερε να μείνουν ζωντανοί, όταν η βάρκα που είχαν νοικιάσει το πρωί του Σαββάτου ανατράπηκε λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα εν μέσω τρικυμίας.
Το ζευγάρι κολύμπησε και κατάφερε να βρει καταφύγιο σε μία σπηλιά. Γαντζώθηκαν από ένα βράχο προκειμένου να μην ξαναπέσουν στο νερό, το οποίο ήταν ορμητικό λόγω των καιρικών συνθηκών.

Από τη σπηλιά το ζευγάρι έβλεπε τα σκάφη του Λιμενικού και το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία τους αναζητούσαν αλλά ήταν αδύνατο να τους εντοπίσουν λόγω ορατότητας.

Με το πρώτο φως της ημέρας ο 45χρονος πήρε τη γενναία απόφαση να κολυμπήσει για 9 ώρες όπου έφτασε στη μονή Κουδουμά.

Εκεί ζήτησε βοήθεια για τη φίλη του, η οποία ακόμα βρισκόταν ακόμα στη σπηλιά και έδινε σωστή μάχη για να μην την παρασύρουν τα ορμητικά κύματα. Μάλιστα, η ίδια αγωνιούσε για την τύχη του 45χρονου και δεν γνώριζε εάν τα είχε καταφέρει.

Πλέον, ο 45χρονος και η 39χρονη νποσηλεύονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, χωρίς όμως η υγεία τους να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο. Για πολλές ώρες το ζευγάρι ήταν σε σοκ, καθώς από στιγμή σε στιγμή μπορεί να πέθαιναν, ενώ ο άνδρας που κολυμπούσε επί ώρες ήπιε πολύ νερό και παρακολουθείται από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα