Εκτός ΕΜΑΚ 54 άτομα που δεν εμβολιάστηκαν

Εκτός ΕΜΑΚ 54 άτομα που δεν εμβολιάστηκαν

Επιταχύνονται οι εξελίξεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, με ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων να μπαίνουν στο κάδρο. Όπως ανακοινώθηκε, μάλιστα, απομακρύνθηκαν ήδη από τη θέση τους 54 άνδρες της ΕΜΑΚ που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, παρά τη σχετική απόφαση της υπηρεσίας τους.
Οι πρώτες απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων λόγω άρνησης για εμβολιασμό είναι γεγονός με 54 μέλη των ΕΜΑΚ να τίθενται εκτός ειδικής ομάδας αφούν αρνήθηκαν να κάνουν εμβόλιο.

«Βεβαίως νιώθουν ενοχλημένοι. Γιατί αυτά τα παιδιά έχουν 15 και 20 χρόνια εμπειρίας σε αυτές τις ειδικές μονάδες. Ήταν ό,τι καλύτερο είχαμε αυτήν τη στιγμή στον ελληνικό χώρο και στην Ευρώπη βεβαίως. Από κει και πέρα το γνωρίζανε ότι θα γίνει αυτό. Κάποιοι για τους δικούς τους λόγους θέλανε να φύγουν από την ΕΜΑΚ και βρήκανε μια ευκαιρία. Κάποιοι πιστεύουν ότι το εμβόλιο είναι κακό για τη ζωή τους.»

Από κει και πέρα είναι σεβαστό το δικαίωμα του καθενός να μη θέλει να εμβολιαστεί για τους δικούς του λόγους αλλά και από την άλλη πρέπει σεβαστούν και το αρχηγείο το οποίο θέλει σε αυτή τη μονάδα εμβολιασμένους ανθρώπους.

Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι ένα και προς πάσα κατεύθυνση: Εμβολιαστείτε.

«Όλη αυτή η προσπάθεια που κάνουμε να πείσουμε ειδικά τους νέους φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Γιατί πάμε καλά με τον τουρισμό μας και πρέπει να πάμε ακόμα καλύτερα»

-Πόσο χρονών είστε ρε παιδιά εσείς;

-Δίνουμε φέτος.

-Α, δίνετε! Γραφτήκατε να εμβολιαστείτε;

-Ναι, ναι!

-Μπράβο!

-Κάτι θα κάνουμε!

-Μην το σκέφτεσαι, μην το σκέφτεσαι πολύ!

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής κάλεσε την κυβέρνηση να πείσει τους πολίτες και να σταματήσει τη διχάστική όπως είπε συζήτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Και πάνω απειλείτε τον κόσμο! Απειλές και πονές δεν θα φέρουν αποτέλεσμα. Η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό αποτελεί αδυναμία σας να πείσετε πολίτες».

«O κ.Τσίπρας που γνωρίζει καλά πώς να πείσει αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν, ας δείξει τις ικανότητές του, ξεκινώντας από τον αν. Υπουργό Υγείας της κυβέρνησής του κ.Πολάκη.»

Ο κλοιός σφίγγει γύρω από τους ανεμβολίαστους εργαζομένους και στον ιδιωτικό τομέα με την κυβέρνηση να επιμένει ότι όσοι βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια ή αναστολή είτε θα εμβολιαστούν είτε θα απομακρυνθούν από την εργασία τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα