Πλήθος κόσμου μπροστά στη Βουλή για το εργασιακό

Πλήθος κόσμου μπροστά στη Βουλή για το εργασιακό

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα για το εργασιακό νομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Ολοκληρώθηκε, ύστερα από σύντομη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή, η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή πλήθους συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, σύλλογοι εργαζομένων σε νοσοκομεία, στον χώρο του πολιτισμού, κ.ά, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι και αριστερές συλλογικότητες. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ζητώντας την απόσυρσή του. 
Νωρίτερα, μπροστά στη Βουλή συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, το οποίο πραγματοποιει νεα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή, ενώ η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή εκ νέου το απόγευμα ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια  και το απόγευμα τόσο στο κέντρο όσο και σε διάφορες πόλεις

Πριν από λίγο ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα, ενώ υπάρχουν σε εξέλιξη και άλλες κινητοποιήσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Αρκετός κόσμος έχει συγκεντρωθεί 

Στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ έχει ανακοινώσει συλλαλητήριο στις 5 μ.μ. έξω από τη Βουλή, ενώ η  ΑΔΕΔΥ από κοινού με το ΕΚΑ θα βρεθούν εκεί στις 18:00.

Προβλήματα στους δρόμους και κλειστοί δρόμοι λόγω συγκεντρώσεων 

Αυξημένη κίνηση καταγράφεται στην είσοδο και έξοδο της Αθηνών-Λαμίας, στην Αλεξάνδρας, στη Μεσογείων, και στην Κατεχάκη στο ρεύμα από Ηλιούπολη, στη Βασιλέως Κωνσταντίνου και στη Λ. Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη -ρεύμα προς Πειραιά). Aυξημένη είναι η κίνηση και σε τμήματα της Κηφισίας.

Κλειστοί λόγω πορείας είναι οι εξής δρόμοι: Βασ. Σοφίας (κάθοδος), Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας.

Συγκεντρώσεις και πορείες από το πρωί

Την πρωινή κινητοποίηση άνοιξε το ΠΑΜΕ με τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος να ξεκινά από τις 10:30.

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιεί 24ωρη απεργία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και ολοκληρώθηκε, ύστερα από σύντομη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή.

Η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί στάση εργασίας από τη 13:00 μέχρι τις 17:00.

Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ
Τετράωρη στάση εργασίας κατά της ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου, κήρυξε για σήμερα Τετάρτη 16/6 η ΕΣΗΕΑ για όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Συντακτών καλεί σε στάση από τις 14.00 έως τις 18.00.

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1, 2 & 3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10:00 το πρωί.

Πρωτοδικείο Αθηνών: Παράνομη η απεργία ΑΔΕΔΥ έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 - 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

Οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

φωτογραφία  EUROKINISSI

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα