Τι συμβαίνει με τα self tests; Πότε σταματά η δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία

Τι συμβαίνει με τα self tests; Πότε σταματά η δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι Πατρινοί μετά την απόφαση του φαρμακευτικού συλλόγου να σταματήσει τη δωρεάν διάθεση των self-tests.
Τα φαρμακεία της Πάτρας, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, δε χορηγούν μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ, καθώς, όπως σημειώνουν οι φαρμακοποιοί, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εργασιακές υποχρεώσεις τους και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, ασχολούμενοι με αλλότριες εργασίες.

Σύμφωνα πληροφορίες, οι πολίτες που έσπευδαν να προμηθευτούν δωρεάν self test, δεν έβρισκαν και άκουγαν από τους φαρμακοποιούς πως έχουν τελειώσει.

ΠΦΣ: Σταματά η δωρεάν διάθεση των self-test από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου
Την ίδια στιγμή, τερματίζεται στις 19 Ιουνίου η δωρεάν διάθεση των self-tests από τα φαρμακεία, σύμφωνα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι φαρμακοποιοί τονίζουν επίσης ότι «από την Δευτέρα 7/6/2021 μέχρι και το Σάββατο  12/6 /2021 θα διατεθούν 3 Self tests για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των Συναρμόδιων Υπουργείων.

Επίσης από τη Δευτέρα 14/6/2021 έως και το Σάββατο 19/6/2021 θα διατεθούν 3 Self-Tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν Self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα