Τα κατάλοιπα του lockdown: Ισχύει ακόμα το 00:30; Τι θα γίνει με το ωράριο

Τα κατάλοιπα του lockdown: Ισχύει ακόμα το 00:30; Τι θα γίνει με το ωράριο

Το… κατάλοιπο του lockdown, γνωστό και ως «απαγόρευση κυκλοφορίας», είναι ακόμα εδώ παρά την αίσθηση κανονικότητας που επικρατεί ειδικά μετά το άνοιγμα της εστίασης. Πότε θα τελειώσει;
 
Παρότι η κίνηση στους δρόμους τις τελευταίες μέρες είναι κάτι παραπάνω από απελπιστική, τα εμπορικά καταστήματα δέχονται τους πελάτες χωρίς ραντεβού, το ποσοστό τηλεργασίας μειώθηκε και πολλά από τα αυστηρά μέτρα περιορισμού είναι παρελθόν, η απαγόρευση κυκλοφορίας συνεχίζει να ισχύει από τις 00:30 μέχρι τις 05:00 ως ένα παράδοξο κατάλοιπο του lockdown.

Πότε θα συζητηθεί η επέκταση του ωραρίου της ή επιτέλους η ολική άρση της απαγόρευσης;

Η κυβέρνηση έχει εισηγηθεί στην αρμόδια Επιτροπή την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30, όμως αν και εφόσον τελικά ανοίξει η συζήτηση, θα ισχύσει -πιθανότατα- από τις 15 Ιουνίου και μετά. 
Πάντως, ήδη, έστω και μέχρι τις 00:30, λειτουργούν τα υπαίθρια θέατρα, τα θερινά σινεμά, τα μπαρ, οι συναυλίες με μάσκες, αποστάσεις και απαραίτητη τη χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Για τα πανηγύρια βέβαια, το must του ελληνικού καλοκαιριού, δεν έχει συζητηθεί ακόμα, με όποιες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για επανέναρξη όταν έχει εμβολιαστεί το 50%. Ωστόσο, μέχρι στιγμής είμαστε περίπου στο 20%.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα