Κορονοϊός: Καταιγισμός ραντεβού για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 30 – 44

Κορονοϊός: Καταιγισμός ραντεβού για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 30 – 44

Όλα τα ρεκόρ σπάνε οι τριαντάρηδες και οι σαραντάρηδες που προσέρχονται μαζικά για εμβολιασμό.
Οι νέοι σπεύδουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για να πάρουν τη ζωή τους πίσω, να προστατεύσουν τους μεγαλύτερους και τους ευπαθείς.

Από την στιγμή που η πλατφόρμα «emvolio.gov.gr» άνοιξε για στις νεότερες ηλικίες, ο αριθμός των εμβολιασθέντων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο: 61.574 τη Μεγάλη Δευτέρα, 61.859 τη Μεγάλη Τρίτη, 62.968 τη Μεγάλη Τετάρτη.

Χθες, Μεγάλη Πέμπτη, η προσέλευση έσπασε όλα τα ρεκόρ καθώς έγιναν 66.210 εμβολιασμοί.

Κάποιοι μάλιστα ήδη αναζητούν την επιλογή που δόθηκε για την πραγματοποίηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου στις 8 εβδομάδες.
Αύριο, Μεγάλο Σάββατο, η πλατφόρμα emvolio.gov.gr ανοίγει και για τους νέους ηλικίας 45 – 49 ετών.

Η νεολαία δείχνει τον δρόμο για την ελευθερία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο της Ραφήνας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νέους που έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν, αλλά και με υγειονομικούς.

Διαπραγματεύσεις για την έκδοση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού, διάρκειας ενός έτους, που θα χορηγείται σε όποιον έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ή έχει πρόσφατο αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης ή έχει αναρρώσει από τη μόλυνση, συμφώνησαν να ξεκινήσουν οι χώρες της ΕΕ.

Από τα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσουν οι πρώτες δοκιμές στα κράτη μέλη που είναι τεχνικά έτοιμα να το εφαρμόσουν, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα