Καθαρά Δευτέρα: Ουρές & συνωστισμός για τα σαρακοστιανά εδέσματα παρά το lockdown

Η Βαρβάκειος, η αγορά του Ρέντη αλλά και το Καπάνι στη Θεσσαλονίκη γέμισαν σήμερα από κόσμο που έσπευσε να προμηθευτεί τα θαλασσινά εδέσματα.
Το lockdown δεν εμπόδισε τους Έλληνες να τιμήσουν το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας και να στρώσουν το σαρακοστιανό τραπέζι, χωρίς να λείπει τίποτα.

Από νωρίς το πρωί σχηματίστηκαν ουρές κόσμου έξω από ιχθυοπωλεία, κρατώντας όμως τις απαραίτητες αποστάσεις.

Τα καλαμάρια, οι γαρίδες και τα χταπόδια είχαν την τιμητική τους και στη Βαρβάκειο αγορά. Η κίνηση ήταν ικανοποιητική, με τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με τους καταναλωτές αλλά και τους επαγγελματίες της ιχθυαγοράς, οι τιμές των θαλασσινών φέτος ήταν κατά 15% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι.

Μάλιστα, αρκετοί δεν άφησαν τις παραγγελίες για τελευταία στιγμή, αλλά προπαρήγγειλαν τα σαρακοστιανά εδέσματα κάποιες μέρες νωρίτερα για delivery συγκεκριμένη ώρα.

MEGA… λαγάνα
Την τιμητική τους είχαν και οι λαγάνες. MEGA λαγάνα ετοίμασε αρτοποιός στα Πετράλωνα δίπλα στην λαγάνα κροκόδειλο. Μεγάλη ήταν η κίνηση στους φούρνους, με τις τιμές να κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα, ενώ σύμφωνα με τους αρτοποιούς η παραγωγή για φέτος ήταν διπλάσια σε σχέση με πέρυσι.

Για σήμερα Καθαρά Δευτέρα παρέμειναν ανοιχτοί οι φούρνοι, οι λαϊκές αγορές, τα ιχθυοπωλεία καθώς και τα μίνι μάρκετ, προκειμένου οι πολίτες να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα