Εξαδάκτυλος: Αυτό θα είναι το τελευταίο Lockdown. Οι πολίτες έχουν εξαντληθεί

Εξαδάκτυλος: Αυτό θα είναι το τελευταίο Lockdown. Οι πολίτες έχουν εξαντληθεί

Οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε συναγερμό αφού και χθες οι μολύνσεις στην επικράτεια άγγιξαν τις 1.913, εκ των οποίων οι 878 στην Αττική, οι οποίες αποτυπώνουν ξεκάθαρα το ιδιαιτέρως βαρύ φορτίο του ιού.

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΪ, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ακόμη σκληρότερου lockdown, λέγοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι ψυχικές αντοχές των πάντων. 
«Πρέπει αυτό που ζητούμε (από τους πολίτες), να μπορεί και να γίνει» είπε.

Εκτίμησε ωστόσο ότι πρόκειται για το τελευταίο lockdown καθώς αν εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται αυτός ο περιορισμός.
Σίγουρα τα 1.913 κρούσματα που καταγράφηκαν χθες βάζουν φρένο στην άρση του lockdown και την πλήρη λειτουργία της κοινωνίας.

«Οι αριθμοί των ημερών μας φρενάρουν, τα μέτρα αποδίδουν μεν αλλά όχι στον ίδιο χρόνο» τόνισε  στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν εγκαίρως ωστόσο τα δύο μεταλλαγμένα στελέχη «αναστατώνουν» όσα γνώριζαν οι ειδικοί καθώς οδηγούν σε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού.

Ερωτηθείς για τη Θεσσαλονίκη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς όπως είπε τα κρούσματα στην πόλη δεν έχουν ουσιώδη διαφορά με της Αθήνας αναλογικά με τον πληθυσμό.

Όπως τόνισε η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει μια αύξηση μικρή αλλά σταθερή και δεν θα ήταν καλό όταν ξεκινήσει η αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στην Αττική να εισέρχεται σε πρόβλημα το δεύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της χώρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα