Μια νύχτα που θύμισε τη Μόρια στη Θήβα. Νεκρό ένα αγόρι 6 ετών

 Μια νύχτα που θύμισε τη Μόρια στη Θήβα. Νεκρό ένα αγόρι 6 ετών

 Μια νύχτα που θύμισε τη Μόρια έζησαν το βράδυ της Τρίτης οι πρόσφυγες στη δομή προσωρινής υποδοχής προσφύγων στη θέση Χαραϊντίνι Θήβας, όπου ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα μικρό παιδί.

H φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες περίπου στις 21:00 μ.μ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις απωθήθηκαν από τους πρόσφυγες κατά την προσέγγισή τους για την κατάσβεση της φωτιάς στη δομή που βρίσκεται σε λυόμενα.

Οι πρόσφυγες θεωρώντας πως η πυροσβεστική άργησε να φτάσει στο σημείο έσπασαν το παρμπρίζ ενός πυροσβεστικού οχήματος και αποπειράθηκαν να κλείσουν τον δρόμο της Παλιάς Εθνικής Οδού που βρίσκεται μπροστά από τη δομή, όμως δεν τα κατάφεραν.

Στο σημείο, βρέθηκαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις  – τουλάχιστον έξι περιπολικά και δεκάδες αστυνομικοί – για να καταστείλουν τους έξαλλους πρόσφυγες και ακολούθησαν στιγμές έντασης.

Η Πυροσβεστική τελικά πραγματοποίησε κατάσβεση στο κτίριο της δομής. Επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα που έσβησαν τη φωτιά.
Νεκρό ένα αγόρι 6 ετών

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους φιλοξενούμενους ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένα μικρό αγόρι, 6 ετών, ιρανικής καταγωγής.

Αυτήν την ώρα παραμένουν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και η αστυνομία ενώ το ανακριτικό της Πυροσβεστικής θα αναλάβει να διαπιστώσει και τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα