Πώς ο Δημήτρης Λιγνάδης ψάρευε τα ανήλικα θύματά του

Πώς ο Δημήτρης Λιγνάδης ψάρευε τα ανήλικα θύματά του

 Πολλοί είναι εκείνοι πλέον που λένε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν επέλεξε τυχαία την περιοχή του Μεταξουργείου για να μείνει. Μιλούν για συγκεκριμένα σημεία όπως πλατείες και σχολεία όπου συγκεντρωνοντας ανήλικα και μάλιστα αρκετοί αλλοδαποί ενώ κάνουν λόγο και για συγκεκριμένους τρόπους που χρησιμοποιούσε για να προσεγγίσει τα παιδιά άλλωστε προσφερόμενος να τους κάνει μαθήματα υποκριτκής και άλλωτε τους έπιανε κουβέντα στα παγκάκια.
Το ξέραν όλοι και δεν μιλούσε κανένας αυτά γνωρίζουμε.

«Όλα αυτά που ακούστηκαν είναι μέσα στην αλήθεια».

Στη γειτονιά του Δημήτρη Λιγνάδη οι κάτοικοι έχουν μόνο ένα θέμα συζήτησης. Το πώς ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης προσέγγιζε νεαρά άτομα της περιοχής και μάλιστα κάποιοι είχαν καταγγείλει περιστατικά στην αστυνομία.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενοίκου της ίδιας πολυκατοικίας Ο Δημήτρης Λιγνάδης τον πλησίασε όταν ήταν 15 ετών και του ζήτησε να ανέβει σπίτι του για να του κάνει μαθήματα και να τον… προωθήσει.

«Μου είχε πει ότι είμαι πάρα πολύ καλός και ότι με τα μαθήματα θα μπορούσε να με βοηθήσει, να μου μάθει κάποια πράγματα γιατί έχω ταλέντο και ίσως θα μπορούσε θα μπορούσε να με βοηθήσει να με προωθήσει».

«Ήταν μία μέρα απ έξω από το σπίτι του εγώ ήμουν εδώ και ήταν δύο πιτσιρικάδες ο ένας πήγαινε προς τα εδώ ο άλλος προς τα εκεί σαν να υπήρχε μία διαφωνία».

Μόνος χωρίς παρέα κυκλοφορούσε τις νύχτες όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής αναζητώντας νέες γνωριμίες.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής ο Δημήτρης Λιγνάδης ερχόταν αρκετά βράδια σε αυτό το γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το σχολείο και απέναντι από το σταθμό Λαρίσης.

Εδώ κάθονταν ως αργά τη νύχτα παρέα με ανήλικα παιδιά κυρίως πρόσφυγες και μετανάστες

«Τι άλλο να ήθελε ένας διευθυντής εθνικού θεάτρου σε μία γειτονιά σαν κι αυτή εδώ πέρα».

«Ήταν άνθρωπος που ασχολείται από κοντά και από γύρω τα παιδιά με διάφορους τρόπους να τους προσεγγίσει και να κάνει τη δουλειά του».

Στο loft που έμενε ο Δημήτρης Λιγνάδης υπάρχουν κοντά του πολλές πλατείες με ανήλικα παιδιά κυρίως πρόσφυγες και μετανάστες που έπαιζαν ή κάθονταν στα παγκάκια και μιλούσαν . Οι καταγγελίες που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελικές αρχές περιγράφουν τον τρόπο που ψάρευε τα ανήλικα παιδιά σε χώρους που μπορούσε να τα συναντήσει.

Στα 50 μέτρα από το σπίτι του υπάρχει η πλατεία του Αγίου Παύλου σήμα κατατεθέν της περιοχής με πεζόδρομο και πολλά παγκάκια.

Ενώ επίσης πολύ κοντά στο σπίτι του βρίσκεται το 4ο γυμνάσιο και 6ο εσπερινό λύκειο Αθηνών.

Δίπλα από αυτό βρίσκεται η πλατεία του σταθμού Λαρίσης.

Από την πάνω μεριά του βρίσκεται και η πλατεία Τράιμπερ.

Ενώ υπάρχουν μαρτυρίες πως πολλά βράδια βρέθηκε στην πλατεία Μεταξουργείου και στην Ομόνοια.

«Το πρόβλημα είναι ότι όλοι οι νέοι, όχι μόνο σε αυτή τη γειτονιά, προσπαθούν να δημιουργήσουν πρότυπα και να γίνουν μεγάλοι».

«Νομίζω ότι αυτόν τον άνθρωπο αυτοί που τον είχαν τοποθετήσει γνώριζαν πάρα πολλά πράγματα και τον κάλυπταν, γνωμη μου μπορεί να κάνω και λάθος».

Η ήσυχη γειτονιά του Αγίου Παύλου βοά και έχει μόνο ένα θέμα συζήτησης σε πλατείες και παγκάκια τη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη και το στίγμα που άφησε στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα