O Κούγιας αναλαμβάνει την υπόθεση Λιγνάδη - Αν δεν πειστώ, θα αφήσω την υπόθεση

O Κούγιας αναλαμβάνει την υπόθεση Λιγνάδη - Αν δεν πειστώ, θα αφήσω την υπόθεση

Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή. Όπως ανακοινώθηκε από το δικηγορικό του γραφείο, ο γνωστός ποινικολόγος, αποδέχθηκε την εντολή του ηθοποιού - σκηνοθέτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Πριν από λίγη ώρα, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κύριος Αλέξιος Κούγιας απεδέχθη την εντολή του κορυφαίου σκηνοθέτου και ηθοποιού και μέχρι προ ολίγου διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον εξαίρετο συνάδελφο κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του, η οποία έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24/02/2021 και ώρα 12:00 ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακριτού.

Ο κύριος Αλέξης Κούγιας θα επισκεφθεί αύριο την κυρία Ανακριτή, θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου». 

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και επιβεβαίωσε την είδηση. «εκτιμώ βαθιά τον συνήγορο κ. Γεωργουλέα και θα συμμετέχω στη δικηγορική ομάδα. Στην πολυετή σταδιοδρομία μου ξέρετε ότι δεν έχω υπερασπιστεί ποτέ τοκογλύφους και παιδόφιλους. Θα διαβάσω τη δικογραφία και θα κινηθώ ανάλογα.

Εκδήλωσα την πρόθεση να υπερασπιστώ τον μεγαλύτερο σκηνοθέτη της Ελλάδος», είπε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος.

Λίγο αργότερα βρέθηκε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. «το πρώτο που ζήτησα είναι να δω τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον κορυφαίο σκηνοθέτη και ηθοποιό της Ελλάδος. Ήμουν μαθητής του πατέρα του, κορυφαίος φιλόλογος, όπως και ο αδερφός του. Ήθελα να τον γνωρίσω.

Είδα έναν ταπεινό, έναν συγκλονισμένο άνθρωπο. Δεν μίλησε καθόλου για τον εαυτό του. Πιο πολύ τον καταρράκωσαν αυτά που είπε η Λίνα Μενδώνη για τον ίδιο, και όχι αυτά που τον κατηγορούν. Μου είπε «είμαι ηθοποιός τόσα χρόνια, ζητάω αυτή η λαίλαπα να μην επηρεάσει δικαστή και εισαγγελέα. Αν δεν με πιστεύετε, μη με αναλάβετε».

Αρνείται τα πάντα, δηλώνει αθώος και είπε πως γνωρίζει τους μηνυτές του. Μιλά για σκοπιμότητες τόσο από την πλευρά τους όσο και από αυτή της μάρτυρος που κατέθεσε. Τη χαρακτηρίζει αναξιόπιστη αλλά δεν μπορώ να σας πω γιατί.

Του ζήτησα να μου σκιαγραφήσει τις προσωπικότητές τους. Αν δεν πειστώ για την αθωότητά του, δεν θα τον αναλάβω. Ακόμα είναι όλα ανοιχτά. Είμαι κι εγώ πατέρας και έχω δύο παιδιά», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη: Τι κατέθεσε γνωστός τραγουδιστής

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα