Χωρίς ρεύμα 250.000 νοικοκυριά σε Εύβοια και Αττική. Στη μάχη και ο Στρατός

Χωρίς ρεύμα 250.000 νοικοκυριά σε Εύβοια και Αττική. Στη μάχη και ο Στρατός


Η Μήδεια έφερε διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές κυρίως σε Εύβοια και Αττική όπου σε ορισμένες περιπτώσεις άφησαν χωρίς ηλεκτρικό περιοχές ακόμα και για περισσότερες από 24 ώρες.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΑΔΜΗΕ το βράδυ της Τρίτης τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα υπολογίζονταν σε περίπου 250.000.
Οι διακοπές ρεύματος αποτελούν τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο των αρχών και για το θέμα αυτό ενημερώθηκε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην σύσκεψη για την κακοκαιρία Μήδεια, την Τρίτη, με τον πρωθυπουργό να ζητά να υπάρξει να υπάρξει συντονισμός όλων των αρμοδίων φορέων για να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η ηλεκτροδότηση.

«Για την Εύβοια καταφέραμε χτες το βράδυ να δώσουμε στο περισσότερο κομμάτι ρεύμα, και έχουν μείνει 14 χωριά στη βόρεια Εύβοια. Μέχρι το μεσημέρι πιστεύουμε θα έχουν πάρει ρεύμα και αυτά. Στη βόρεια Αττική, σήμερα είναι καλύτερα. Γίνεται υπερπροσπάθεια, μαζί με τη βοήθεια του στρατού που ανοίγει το δρόμου και κάνουμε μια προσπάθεια για να αποκατασταθούν τα προβλήματα» υποστήριξε μιλώντας στο MEGA  ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κωνσταντίνος Μανιάτης,


«Χθες (σ.σ. Δευτέρα) είχαν καταγραφεί περίπου 20 βλάβες μέσης τάσης στα βόρεια προάστια και μέχρι το τέλος της ημέρας σημειώθηκε χαμηλό μονοψήφιο αριθμό ανοιχτό, καθώς πάνω από 200 δέντρα είχαν πέσει στο δίκτυο. Μετά τη χθεσινοβραδινή χιονόπτωση, η μέρα ξεκίνησε ιδιαίτερα επιβαρυμένη, οι βλάβες συνολικά στο δίκτυο, χθες και σήμερα, έχουν ξεπεράσει τις 85 γραμμές μέσης τάσης, σε μια σειρά δήμων, όπως του Αγίου Στεφάνου, του Διονύσου, της Άνοιξης, της Σταμάτας, των Κιούρκων κ.ά. Ο αριθμός των δέντρων που έχουν σπάσει είναι τριψήφιος, περίπου 600-700 δέντρα, και αναμένεται να αγγίξει και τετραψήφιο», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Νωρίτερα, προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν στο Παλαιό και Νέο Ψυχικό, στην Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι και τον Χολαργό, ωστόσο οι ζημιές στα περισσότερα σπίτια αποκαταστάθηκαν.

Το πιο δύσκολο είναι ότι για την ώρα δεν υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορέσουν να αποκατασταθούν οι ζημιές στο σύστημα ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, σήμερα θα γίνει τιτάνια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι ζημιές στις γραμμές μέσης τάσης, όμως οι μικρές ζημιές σε όλους τους βοηθητικούς δρόμους, στις δευτερεύουσες γραμμές, θα πάρουν μέρες.
Στη μάχη και ο Στρατός

Το έργο του ΔΕΔΔΗΕ όπως αποφασίστηκε το βράδυ της Τρίτης θα συνδράμουν 40 κλιμάκια του στρατού, της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ σε μια προσπάθεια να υπάρξει επιτάχυνση στη διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων.

Συγκεκριμένα η Πολιτική Προστασία ζήτησε τη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα, κινητοποιώντας δέκα συνεργεία του Στρατού.

Επιπλέον, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προστέθηκαν στις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος που επιχειρούσαν ήδη, πέντε συνεργεία της 1ης ΕΜΑΚ, καθώς και πέντε συνεργεία από την 6η, 7η και 8η ΕΜΑΚ.

Ενεργοποιήθηκαν επίσης πέντε συνεργεία του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) του ΠΣ, ενώ κατόπιν σχετικού αιτήματος από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Περιφέρεια Αττικής διέθεσαν μηχανήματα έργου για την υποβοήθηση του έργου αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης.

Η αποστολή των δυνάμεων που κινητοποιήθηκαν είναι να κόψουν τα δέντρα και να ανοίξουν τους δρόμους ώστε τα συνεργεία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης να φτάσουν στον προορισμό τους.

Για το σκοπό αυτό, από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ δόθηκαν ακριβή στοιχεία και λίστα με τα σημεία που είναι οι βλάβες ώστε τα συνεργεία να εργάζονται συνεχώς με στόχο να επιδιορθωθούν οι βλάβες το συντομότερο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα