Αποδοκίμασαν τον Νότη Μηταράκη στον Έβρο

Αποδοκίμασαν τον Νότη Μηταράκη στον Έβρο

Πλαστικά μπουκάλια με νερό, ακόμα και πέτρες πέταξαν συγκεντρωμένοι προς το αυτοκίνητο που μετέφερε τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, κατά την αποχώρησή του από το δημαρχείο Ορεστιάδας, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Μαυρίδη, και εκπροσώπους φορέων της περιοχής, αναφορικά με την επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών στην περιοχή του Φυλακίου.

Από νωρίς ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το δημαρχείο Ορεστιάδας εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης αλλά και γειτονικών περιοχών, οι οποίοι με πανό και κρατώντας ελληνικές σημαίες διαμαρτύρονταν για την επέκταση του ΚΥΤ.

«Η πολιτική της κυβέρνησης για τη μείωση των ροών είναι αδιαπραγμάτευτη. Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι ροές και το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα και εφαρμόζουμε μια πολύ αυστηρή μεταναστευτική πολιτική που βάζει δύο στόχους. Τη μείωση των ροών - και πέρυσι είδατε μειώθηκαν οι ροές κατά 80% - και τον περιορισμό των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι η χώρα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η πύλη εισόδου για τους λαθροδιακινητές για την Ευρώπη», ανέφερε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Μηταράκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα