Καπραβέλος: Να κλείσουν όλα τα σχολεία πριν έχουμε έκρηξη κρουσμάτων

Καπραβέλος: Να κλείσουν όλα τα σχολεία πριν έχουμε έκρηξη κρουσμάτων

Να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων ζήτησε το πρωί της Παρασκευής ο Διευθυντής Β' ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής.

Αλλιώς ο καθηγητής προειδοποίησε ότι θα υπάρξει επιδημιολογική έκρηξη.

«Ήταν υψηλού ρίσκου η απόφαση να ανοίξουμε τα σχολεία, το είχα πει από τις 15 Ιανουαρίου», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Καπραβέλος.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές πριν φτάσουμε στην έκρηξη. Χρειάζεται αυστηροποίηση μέτρων, όχι έλεγχων. Σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Αθήνα πρέπει αυτή τη στιγμή να επανεξετάσουμε ζητήματα» τόνισε.

«Κρούσματα αρχίσαμε να βλέπουμε σε νεαρή ηλικία ευτυχώς που δεν έχουν βάρια συμπτωματολογία, ακόμα οι ΜΕΘ δεν πιέζονται» διευκρίνισε ο Ν. Καπραβέλος.

«Υπάρχουν κρούσματα και στα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πια ο μύθος ότι τα παιδιά δεν νοσούν...Υπάρχει χαμηλή ανοσία, χαμηλή διαθεσιμότητα εμβολίων, δεν είμαστε οπλισμένοι» προειδοποίησε.

Γιώργος Παυλάκης: «Φοβάμαι ότι η Αττική θα γίνει Θεσσαλονίκη»

Από πλευράς του, ο γιατρός-ερευνητής Γ. Παυλάκης σχολίασε ότι «αυτή τη στιγμή από άποψη κρουσμάτων ανά εκατομμύριο η Αθήνα μετρά ακριβώς το ίδιο με τις 26 Οκτώβρη λίγο πριν «σκάσει» η Θεσσαλονίκη».

«Τότε έπρεπε να γίνει αυστηρό κλείσιμο και την πλήρωσε η Θεσσαλονίκη» σημείωσε.

«Η Ελλάδα έχει ανοίξει επικίνδυνα για το χειμώνα, ίσως την ευνοεί ο καλός καιρός, αλλά αν συνεχίσει η επιδημία μπορεί να εκτιναχτεί» δήλωσε Γ. Παυλάκης.

«Η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλά, βρίσκεται στις καλύτερες χώρες και έχει προστατέψει τους πολίτες τους καλύτερα από άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Πορτογαλία. Μην βλέπουμε μόνο την καταστροφή», επισήμανε.

Πρότεινε τέλος τη χορήγηση μιας δόσης του εμβολίου στον πληθυσμό αφότου εμβολιαστούν υγειονομικοί και ευάλωτες ομάδες. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα