Υπόθεση Βαλυράκη: Τι αποκαλύπτει ερασιτέχνης ψαράς για τον ακήρυχτο πόλεμο της θάλασσας

Υπόθεση Βαλυράκη: Τι αποκαλύπτει ερασιτέχνης ψαράς για τον ακήρυχτο πόλεμο της θάλασσας

Στον χάρτη της περιοχής μάς δείχνει πόσο κοντά ήταν το σημείο του δικού του επεισοδίου στον Ευβοϊκό σε σχέση με το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη, και αμέσως μετά βγάζει και κρατάει μια σελίδα γεμάτη από τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε, όταν κατήγγειλε τα όσα έζησε στη θάλασσα. Μόλις 4,5 ναυτικά μίλια βορειότερα από το σημείο που ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση της ζωής του πρώην υπουργού.

Ο ερασιτέχνης ψαράς περιγράφει στο Live News τα όσα έζησε το περασμένο καλοκαίρι όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα λευκό αλιευτικό, που πλησίασε απειλητικά το φουσκωτό του και λίγο έλειψε να βρεθεί κι εκείνος στην θάλασσα.

Εκείνο το βράδυ ο ίδιος ψάρευε και το σκάφος του είχε κατεύθυνση προς την Ερέτρια. Ένα λευκό αλιευτικό, όπως λέει, άρχισε να τον πλησιάζει από πίσω και λίγο πριν από τη σύγκρουση, έκανε έναν απότομο ελιγμό από τα δεξιά για να περάσει μπροστά. Μόλις στα 3 μέτρα απόσταση. Τα απόνερα από τη μηχανή του αλιευτικού ταρακούνησαν το φουσκωτό του και ο ίδιος χρειάστηκε να κρατηθεί για να παραμείνει πάνω σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης ακούστηκαν ύβρεις, με τον ίδιο να προσπαθεί να παραμείνει ψύχραιμος.

Και το δικό του επεισόδιο όπως μας λέει, εντάσσεται στον ακήρυχτο πόλεμο της θάλασσας. Στη μάχη ορισμένων να επικρατήσουν και να τρομοκρατήσουν τους ερασιτέχνες ψαράδες.

Η τραγωδία με θύμα τον Σήφη Βαλυράκη τον έκανε να δημοσιοποιήσει και τη δίκη του περιπέτεια αρχικά στο διαδίκτυο. Τα απειλητικά μηνύματα που έλαβε τον έκαναν να απευθυνθεί στο λιμεναρχείο.

Ο ερασιτέχνης ψαράς τονίζει πως ανάλογα επεισόδια με το δικό του είναι πολύ συχνά στη θάλασσα του Ευβοϊκού και ζητάει να παρθούν μέτρα, ώστε να σταματήσουν να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

 

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα