Τραγωδία στον Όλυμπο: Νεκροί οι δύο ορειβάτες που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα

Τραγωδία στον Όλυμπο: Νεκροί οι δύο ορειβάτες που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα

Εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες και ο δεύτερος ορειβάτης, ο οποίος παρασύρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης μαζί με έναν ακόμη ορειβάτη φίλο του από χιονοστιβάδα, στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις και αυτός, δεν έχει τις αισθήσεις του. Νωρίτερα, είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του ο φίλος του.

Όπως αναφέρει το ThessToday, η επιχείρηση ξεκίνησε περίπου στις 15.15 το μεσημέρι της Πέμπτης, για τον εντοπισμό και τη διάσωση δύο ορειβατών, αλλά και ενός τρίτου ορειβάτη, σύμφωνα με την μαρτυρία του οποίου, οι δύο φίλοι του παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στην περιοχή Ξερολάκι, ενώ έκαναν ορειβασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, ο τρίτος ορειβάτης, σε κατάσταση σοκ, ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου, για το περιστατικό, τη συχνότητα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μέλη της οποίας κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Ενημερώθηκε η ΕΜΑΚ, μέλη της οποίας έσπευσαν στο σημείο, μαζί με κλιμάκιο εθελοντών διασωστών της ΕΟΔ για τον εντοπισμό των ορειβατών.

Συγκεκριμένα, στο σημείο σπεύδουν έντεκα διασώστες από την 8η ΕΜΑΚ, οκτώ από την 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκη) και επτά Πυροσβέστες, με τρία οχήματα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας και Κατερίνης, ενώ από αέρος συνδράμει στις έρευνες και ελικόπτερο σούπερ πούμα, με τέσσερις εναέριους διασώστες.Ε/Π SuperPuma του Π.Σ. με 4 εναέριους διασώστες μεταβαίνει στη θέση Ξερολάκι Ολύμπου, για έρευνα και διάσωση ατόμων. Μεταβαίνουν επίσης 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα από Π.Υ. Ελασσόνας και της Π.Υ. Κατερίνης, καθώς και οι ΟΟΕΔ της 2ης ΕΜΑΚ,8ης ΕΜΑΚ με 8 και 11 πυροσβέστες αντίστοιχα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα