Καταγγελία για δεκάδες κρούσματα σε γνωστή βιομηχανία κρεάτων

Καταγγελία για δεκάδες κρούσματα σε γνωστή βιομηχανία κρεάτων

Για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορoνοϊού στην επιχείρηση Μιμίκος-HQF που ανήκει στον όμιλο Φιλίππου, κάνει λόγο το συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας. Συγκεκριμένα η καταγγελία του συνδικάτου μιλά για 25 έως 35 κρούσματα ανάμεσα σε εργαζόμενους της επιχείρησης, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία.

«Η εργοδοσία και σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός φέρουν ακέραια την ευθύνη. Εδώ και μήνες διεκδικούμε με κάθε τρόπο μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους του κλάδου και ειδικά στο Μιμίκος-HQF (όμιλος Φιλίππου) που είναι ο μεγαλύτερος».

Μεταξύ άλλων το συνδικάτο αναφέρει και ορισμένες ενέργειές του που επιβεβαίωσαν τα προβλήματα στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που υπάρχουν στην επιχείρηση:

- 18 Γενάρη 2021 με νέα επιστολή του συνδικάτο που μοιράστηκε στο χώρο εργασίας και δημοσιεύτηκε και γνωστοποιήθηκε στις υπηρεσίες ΣΕΠΕ, ΕΟΔΥ, Πολιτική Προστασία (κεντρικά και περιφερειακά) και την Εισαγγελία Χαλκίδας επισημαίναμε ότι έχει ήδη επιβεβαιωθεί κρούσμα και ζητούσαμε άμεσες ενέργειες.

- 19 Γενάρη 2021 έγινε έλεγχος από το ΣΕΠΕ παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδικάτου όπου διαπιστώθηκαν προβλήματα που επισημαίναμε.

- 22 & 23 Γενάρη 2021 κάτω από την πίεση αλλά και επειδή διαπιστώθηκε και δεύτερο κρούσμα, η εργοδοσία έφερε ιδιωτική εταιρεία για να κάνει τεστ.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, «ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία κεντρικά και περιφερειακά όλο αυτό το διάστημα σφύριζαν αδιάφορα. Δεν απάντησαν ποτέ στις επιστολές του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας ενώ ειδικά με την Πολιτική Προστασία μάταια προσπαθήσαμε να βγάλουμε άκρη έστω τηλεφωνικά καθώς περιφερειακά δεν απαντούσαν ενώ κεντρικά μας παρέπεμπαν αλλού που δεν απαντούσαν!»
Ζητούν μέτρα πριν να είναι αργά

Οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες τροφίμων και ποτών ζητούν ειδικά για την Μιμίκος-HQF (όμιλος Φιλίππου)

- Να προστατευτεί με κάθε τρόπο η υγεία και η ζωή όλων όσων εργαζόμαστε, η δικιά μας και κατ’ επέκταση των οικογενειών μας.

- Να εξασφαλιστούν οι μισθολογικές αποδοχές χωρίς να κοπεί δεκάρα.

Επίσης:

- Με ευθύνη κυβέρνησης, περιφέρειας, δήμων και της εργοδοσίας επαναλαμβανόμενα δωρεάν τέστ σε όλους τους συναδέλφους στους χώρους δουλειάς. Κάποιος που θα βγει αρνητικός δεν αποκλείεται να έχει Covid19 γιατί αν κόλλησε εκείνη τη μέρα ή την προηγούμενη δεν βγαίνει θετικός και αν δεν έχει και συμπτώματα τότε μπορεί να προκαλέσει μεγάλη διασπορά του ιού. Οι επιστήμονες λένε ότι πρέπει να περάσουν περίπου 5 ημέρες για να βγει θετικό το τεστ. Τα επαναλαμβανόμενα τεστ, μαζί με άλλα μέτρα, είναι μονόδρομος για τη μείωση της διασποράς.

- Να στελεχωθούν περαιτέρω οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ για να πυκνώσουν οι έλεγχοι για μέτρα υγιεινής-ασφάλειας και καταπάτησης δικαιωμάτων. Τα ελάχιστα ευχολόγια που αναφέρονται σε οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας λόγω Covid19, να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή τους στους εργασιακούς χώρους και να υποδειχθούν επιπλέον μέτρα.

.topontiki.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα