Τα χιονοδρομικά κέντρα θα επιτρέψουν την μετακίνηση από νομό σε νομό

Τα χιονοδρομικά κέντρα θα επιτρέψουν την μετακίνηση από νομό σε νομό

Μπορεί από σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, να άρχισε η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων - κέντρων αισθητικής και των ΚΤΕΟ, ωστόσο κάποιες δραστηριότητες και δυνατότητες παραμένουν ακόμη «στον πάγο» μέχρι νεωτέρας. Μεταξύ αυτών και η μετακίνηση εκτός νομού, για την οποία σημαντικό ρόλο φαίνεται πως θα διαδραματίσουν τα χιονοδρομικά κέντρα.

Για το ζήτημα αυτό, τη μετακίνηση εκτός νομού, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας σήμερα στο Mega, δήλωσε απερίφραστα πως τουλάχιστον για τις επόμενες δυο βδομάδες δεν θα επιτραπεί. Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ τα εξής: «Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση εκτός νομού».
Όσα ισχύουν μέχρι σήμερα

Μέχρι σήμερα, η μετακίνηση εκτός νομού δεν επιτρέπεται, με μόνη εξαίρεση τους λόγους εργασίας και υγείας. «Κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί από νομό σε νομό» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση για τη μερική άρση των μέτρων, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00, ενώ σε αυτό το διάστημα οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας, λόγους υγείας και βόλτα με κατοικίδιο σε κοντινή απόσταση από τη μόνιμη κατοικία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα