Επτά περιοχές σε καθεστώς σκληρού lockdown. Έκρηξη κρουσμάτων φοβούνται οι ειδικοί

Επτά περιοχές σε καθεστώς σκληρού lockdown. Έκρηξη κρουσμάτων φοβούνται οι ειδικοί

Εντείνονται οι ανησυχίες και οι φόβοι των ειδικών για την ύπαρξη ενός νέου κύματος κορoνοϊού που ενδεχομένως θα πλήξει τη χώρα.

Τα κρούσματα μέχρι στιγμής μπορεί να παρουσιάζουν μικρή ύφεση αλλά κανείς δε μιλάει για εφησυχασμό.

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του είπε πως όλα είναι έτοιμα για να ανοίξει το λιανεμπόριο, αρκεί να ανάψει το πράσινο φως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Από σήμερα το πρωί σε σκληρό λοκντάουν είναι και η Λέσβος.

Σε τεντωμένο σκοινί κινείται η χώρα, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται συνεχώς και οι ειδικοί προειδοποιούν για επικείμενη έλευση του τρίτου κύματος του ιού, με επίκεντρο την Αττική αυτή τη φορά.

«Δεν έχουμε δει ακόμα όλο το αποτύπωμα των γιορτών, και των Θεοφανείων, ελπίζω να μην είναι μεγάλο, αλλά υπάρχει αυτός ο κίνδυνος» ανέφερε στο MEGA o Μανώλης Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Γενεύης.

Σύμφωνα με το Μανώλη Δερμιτζάκη, το lockdown δεν αποδίδει όπως πρέπει. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να δοθεί στον κόσμο μια συντεταγμένη έξοδος, που να του επιτρέπει να κάνει κάποιες δραστηριότητες.

«Δεν λέω να βγούμε έξω και να πηγαίνουμε σε μπαρ, να διασκεδάζουμε και να χορεύουμε, μιλάω για κάτι πολύ συντεταγμένο, πολύ προσεκτικά, με μάσκες, αποστάσεις και υγιεινής χεριών» συμπλήρωσε.

Στο ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα λιανικής, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Ελλάδα έχει ήδη προαγοράσει 25 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Όπως εκτιμάται, 2 εκατομμύρια πολίτες θα έχουν εμβολιασθεί στο πρώτο τρίμηνο του έτους.
Φόβοι για την Αττική

Το περασμένο 24ωρο, έγιναν 41.674 τεστ και βρέθηκαν 866 νέα κρούσματα.

Η διασπορά του ιού είναι εκτεταμένη σε όλη την επικράτεια, με επτά «κόκκινες» περιοχές να έχουν εισέλθει σε καθεστώς σκληρού lockdown.

Ανάμεσα σε αυτές, από σήμερα, και η Λέσβος. Αυτό όμως που φοβούνται οι ειδικοί είναι μια πιθανή έκρηξη κρουσμάτων στην Αττική, στην οποία χθες εντοπίστηκαν 365 νέα περιστατικά μολύνσεων.

Το περασμένο 24ωρο 27 ασθενείς έφυγαν από τη ζωή και 337 ήταν στον αναπνευστήρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει αρχίσει να αυξάνεται, ενώ παράλληλα υπάρχει τάση μείωσης της μέσης ηλικίας των νοσηλευομένων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα