Ο πόλεμος των επτά ημερών: Κρούσματα και διασωληνωμένοι θα κρίνουν το lockdown

Ο πόλεμος των επτά ημερών: Κρούσματα και διασωληνωμένοι θα κρίνουν το lockdown

Από αύριο ξεκινά ο πόλεμος των 7 ημερών που θα κρίνει κατά πόσο στις 18 του μήνα θα ανοίξουν ξανά κάποιες οικονομικές δραστηριότητες, εάν θα παραταθούν τα μέτρα για μία ακόμα εβομάδα ή αν θα πάμε στην λογική του ακορντεόν- δηλαδή να ανοίγουμε και να κλείνουμε.

Τη Δευτέρα ξεκινά η εβδομάδα που θα κρίνει την πορεία των μέτρων του λοκντάουν, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα που θα διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα

Επιστήμονες και ειδικοί καλούν σε ευλαβική τήρηση των μέτρων τα οποία πήραν παράταση για επιπλέον 7 κρίσιμες ημέρες.

Ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, ειδικά σχολεία.

Σε τηλεκπαίδευση, Γυμνάσια-Λύκεια.

Κλειστά:λιανεμπόριο, εστίαση, μπαρ και κέντρα διασκέδασης, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, βιβλιοπωλεία

ανενεργό το click away, απαγορεύεται κυνήγι και ψάρεμα

απαγόρευση κυκλοφορίας 9μμ με 5πμ

Από τις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία, ενώ σε τηλεκπαίδευση παραμένουν οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων.

Έως τις 18 Ιανουαρίου κλειστά παραμένουν λιανεμπόριο, εστίαση, μπαρ και κέντρα διασκέδασης, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, βιβλιοπωλεία, ενώ ανενεργό παραμένει και το click away. Απαγορεύεται επίσης το κυνήγι και το ψάρεμα

Ισχύει επίσης η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί

Την ίδια ώρα στο κόκκινο παραμένουν αρκετές περιοχές της Αττικής. Το Περιστέρι είναι ο δήμος που απασχολεί ιδιαίτερα τους ειδικούς, στο «μικροσκόπιο» των οποίων βρίσκονται επίσης το Ζεφύρι, ο Ασπρόπυργος που είναι ήδη σε σκληρό lockdown, το Ίλιον, το Κερατσίνι, το Μενίδι και ο Πειραιάς.

Σε συναγερμό βρίσκονται τις τελευταίες ώρες τα Μεγάλα Καλύβια στα Τρίκαλα

Το άνοιγμα των σχολείων η επιδημιολογική εικόνα, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών κρατούν τα κλειδιά της δύσκολης εξίσωσης της επανεκκίνησης.

Μπορεί κυβέρνηση και επιδημιολόγοι να ποντάρουν σε σταδιακό άνοιγμα με την τακτική του ακορτνεόν, ωστόσο όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά, καθώς η όποια απόφαση για άρση των περιορισμών βασίζεται στην πορεία των κρουσμάτων και την κατάσταση του ΕΣΥ να εξετάζεται καθημερινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Πέμπτη η ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει για να δώσει την τελική της εισήγηση στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποφασιστεί εαν θα παραταθεί για μια ακόμη εβδομάδα το καθεστως του Lockdown.

mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα