Δεν εξετάζεται καμία χαλάρωση μέτρων για την Πρωτοχρονιά. Ποια μέτρα ισχύουν

Δεν εξετάζεται καμία χαλάρωση μέτρων για την Πρωτοχρονιά. Ποια μέτρα ισχύουν

Τα μέτρα θα είναι εξίσου αυστηρά από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου

«Αρχίζει να ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας στο θέμα της αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας», τόνισε χαρακτηριστικά για την έναρξη των εμβολιασμών την Κυριακή (27/12), ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Ερωτώμενος για το αν θα υπάρξει κάποια χαλάρωση των μέτρων για την Πρωτοχρονιά, ο κ Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι, «δεν υπάρχει καμία σκέψη για χαλάρωση. Τα μέτρα θα είναι εξίσου αυστηρά από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας», συμπληρώνοντας ότι οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να απενεργοποιήσει ό,τι έχουμε καταφέρει.

Μιλώντας στο Mega, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε επίσης και στα πρόστιμα για την μη τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό, τονίζοντας ότι όσα πρόστιμα δεν πληρώνονται αποστέλλονται στις αρμόδιες ΔΟΥ συνεπώς είναι βέβαιο ότι όλα θα εισπραχθούν.

Για τη Δυτική Αττική τόνισε οτι δεν θα χαλαρώσουν άμεσα τα μέτρα, προσθέτοντας ότι όλα θα εξαρτηθουν από τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής στην συντριπτική τους πλειοψηφία εφάρμοσαν τα μέτρα, είπε ο κ. Οικονόμου, με εξαίρεση ελάχιστες ομάδες ατόμων που προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια. Αναφερόμενος δε στους χειρισμούς στο θέμα τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Για το πότε μπορεί να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό τόνισε ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των επιστημόνων για να ληφθούν οι αποφάσεις για το τι θα ισχύσει μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα φετινά Χριστούγεννα εορτάστηκαν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 5.00 έως τις 22.00, με sms στο 13033 με το κωδικό 6 για τη μετακίνηση προς και από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και με τη σύσταση για έως 9 άτομα από δύο οικογένειες στο εορταστικό τραπέζι.

Παράλληλα, οι καταναλωτές έπρεπε να κάνουν τις αγορές τους για τα δώρα με την μέθοδο του click away καθώς το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή, ενώ και οι πιστοί βρέθηκαν στις εκκλησίες κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα και με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και 50 ατόμων για τους μητροπολιτικούς ναούς.

Επίσης τέθηκαν αυστηροί περιορισμοί και για τα ρεβεγιόν την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων ώστε να μην υπάρξει συγχρωτισμός στα σπίτια. Έτσι, δεν επιτρεπόταν η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες, ενώ ίσχυε και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Όλα τα παραπάνω μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ και για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να προειδοποιεί μάλιστα ότι στην περίπτωση που δεν εφαρμοστούν τις ημέρες των Χριστουγέννων, θα αυστηροποιηθούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα