Ασπρόπυργος: Επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών. Παράταση των περιοριστικών μέτρων σε Δυτική Αττική

Ασπρόπυργος: Επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών. Παράταση των περιοριστικών μέτρων σε Δυτική Αττική

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στον Ασπρόπυργο.

Ομάδα ατόμων έχει συγκεντρωθεί στη λεωφόρο ΝΑΤΟ και πετά πέτρες και μολότοφ εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων.

Στο σημείο βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ εσπευσμένα μεταβαίνουν και ενισχύσεις, σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, περίπου 100 άτομα που διαμαρτύρονται για τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, συγκεντρώθηκαν στη θέση Γκοριτσά και εκτόξευσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, που έχουν προχωρήσει σε χρήση χημικών.

Στο ΒΙΝΤΕΟ που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, φαίνονται βόμβες μολότοφ που εκτόξευσαν διαδηλωτές κατά δυνάμεων της αστυνομίας, που είναι παραταγμένες στη λεωφόρο ΝΑΤΟ. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.

Σημειώνεται ότι μέσα στην εβδομάδα έγιναν κι άλλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του lockdown στην περιοχή.

Παράταση των περιοριστικών μέτρων σε Δυτική Αττική και Κοζάνη αποφασίστηκε ως τις 30 Δεκεμβρίου εξαιτίας του επιβαρυμένου ιιού φορτίου.

Υπό καθεστώς αυστηρού lockdown γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στη Δυτική Αττική. Με ελέγχους σε κεντρικά σημεία στον Ασπρόπυργο, αλλά και σε όλο το Θριάσιο πεδίο.

Και στην Ελευσίνα όμως τα χρόνια πολλά ήταν για λίγους.

Κρούσματα και Χριστούγεννα

Παρά τα μέτρα, το ιικό φορτίο δε δείχνει να υποχωρεί. Τα κρούσματα στη Δυτική Αττική σήμερα ήταν 39. Στον Βόρειο τομέα 24, στον δυτικό τομέα Αθηνών έφτασαν τα 30, ενώ στον κεντρικό τα 45. Στη Θεσσαλονίκη ανήλθαν στα 103.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα