Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πάνω από 100 προσαγωγές. Σε αστυνομικό κλοιό τα Εξάρχεια

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πάνω από 100 προσαγωγές. Σε αστυνομικό κλοιό τα Εξάρχεια

Σε περισσότερες από 100 προσαγωγές σε όλη την Αθήνα έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές αρχές με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, οι 60 έχουν γίνει στα Εξάρχεια, με τους αστυνομικούς να διαλύουν κάθε συγκέντρωση που έγινε στη μνήμη του μαθητή που δολοφονήθηκε πριν από 12 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά οι άνδρες των ΜΑΤ εφοδιάστηκαν  με φορητές κάμερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες θα ενεργοποιηθούν μόνο σε περίπτωση επεισοδίων και από τη στιγμή που δοθεί το «πράσινο σήμα» από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να υπάρχει υλικό για τον εντοπισμό των δραστών σε περίπτωση ακραίων καταστάσεων.

Μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκονται και οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης (Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής). Νωρίτερα ο Θανάσης Καμπαγιάννης είχε δηλώσει στην «Εφημερίδα των Συνακτών» πως «η αστυνομία απαγόρευσε και την κατ' άτομο προσέλευση».

Πρεμιέρα για τις κάμερες στις στολές

Πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου μέτρου με τις κάμερες στις στολές αστυνομικών σήμερα, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, στα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Πρόκειται για την απόφαση με ημερομηνία 5/12/2020 του αρχηγείου της ΕΛΑΣ για την εγκατάσταση και λειτουργία μικροκαμερών επιτήρησης στις στολές ανδρών της ΕΛ.ΑΣ, μάχιμων υπηρεσιών. 

Το υλικό από τις κάμερες θα αξιοποιηθεί μόνο σε περίπτωση επεισοδίων, όταν και θα δοθεί εντολή για να ανοίξουν οι κάμερες. Σε διαφορετική περίπτωση οι κάμερες θα είναι κλειστές. Η χρήση τους προβλέπεται από το προεδρικό διάταγμα 75/2020, το οποίο τίθεται σε ισχύ για πρώτη φορά σήμερα για τις περιοχές των Εξαρχείων, των Προπυλαίων, πλατείας Συντάγματος και εφόσον παραστεί λόγος και σε άλλες περιοχές της Αθήνας. 

Οι σταθμοί του μετρό που είναι κλειστοί με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Kλειστοί είναι από τις 8 το πρωί, οι σταθμοί "Ομόνοια", "Πανεπιστήμιο", "Σύνταγμα", "Ακρόπολη", "Μοναστηράκι", "Βικτώρια" και "Σεπόλια" στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της 12ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισαν στις 11π.μ. και οι σταθμοί του μετρό "Αττική" , "Ευαγγελισμός" και "Μ. Μουσικής". Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Με νέα εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν και οι σταθμοί Μεταξουργείο, Αμπελόκηποι, Πανόρμου, Συγγρού-Φιξ, Νέος Κόσμος, Δάφνη, Αιγάλεω, Ελαιώνας και Κεραμεικός. Επίσης με την ίδια εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν και οι σταθμοί Κάτω Πατήσια, Αγ.Νικόλαος, Θησείο, Πετράλωνα και Καλλιθέα της γραμμής 1. Με εντολή της Αστυνομίας διεκόπησαν και τα δρομολόγια του Τραμ από τη στάση Αιγαίο στη Ν. Σμύρνη έως το Σύνταγμα. Η κίνηση του Τραμ γίνεται από τη Βούλα έως τη στάση Αιγαίο

Υπενθυμίζεται ότι εκδόθηκε η απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση των συναθροίσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία «απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020». 

Αναλυτικότερα, η διαταγή αναφέρει: «Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα