Απαντήσεις αστυνομίας για ΚΚΕ, Σεπόλια και το πρόστιμο στη γυναίκα που πήγε στο Πολυτεχνείο

Απαντήσεις αστυνομίας για ΚΚΕ, Σεπόλια και το πρόστιμο στη γυναίκα που πήγε στο Πολυτεχνείο
Δεν μπορεί μία συντριπτική πλειοψηφία των 2.000 να επιβάλλουν τον λόγο τους στα υπόλοιπα 5-6 εκατομμύρια που ζουν στην Αττική, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος μίλησε στην «Ωρα Ελλάδος» στο Open TV κι αναφέρθηκε στα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας που ήταν η επέτειος του Πολυτεχνείου σε σχέση με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς αλλά και τις προσαγωγές που έγιναν.

Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε ότι περίπου 2.000 άτομα προσπάθησαν να επιβάλουν τα δικά του «πιστεύω» παρά τις απαγορεύσεις για τον κορονοϊό. Κάποιοι άλλοι δεν τήρησαν την απαγόρευση. Δεν ακολούθησαν την απαγόρευση. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προβούμε σε κινήσεις που έγιναν. Η Αστυνομία εξάντλησε όλη της την ανοχή. Υπήρχαν αρκετές δυνάμεις στο κέντρο. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε» επεσήμανε.

Αναφορικά με τη γυναίκα στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ επειδή πήγε στο Πολυτεχνείο για να αφήσει ένα λουλούδι είπε ότι «με προσωπική παρέμβαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα της βεβαιωθεί το πρόστιμο»

Για τα επεισόδια που ξέσπασαν στην Πανεπιστημίου με τα μέλη του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι «Η πρόθεσή μας δεν είναι να έρθουμε σε αντιπαράθεση. Είχαμε τρία με τέσσερα περιστατικά σε όλη την Αττική  Εξαντλήσαμε κάθε όριο ανοχής».

Για το συμβάν στα Σεπόλια όπου καταγγέλθηκε αστυνομική βία στον νεαρό αλλά και στην οικογένειά του είπε πως «ένας νεαρός πετούσε πέτρες και τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί στο συμβάν».

Για την πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και για το ενδεχόμενο να μην έχουν αρθεί τα μέτρα ζήτησε να γίνει ό,τι και χθες στο Πολυτεχνείο «Θα πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να σεβαστουμε την ανθρώπινη ζωή».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα