Lockdown: Kίτρινα φίδια έζωσαν την Αθήνα - Απίστευτες εικόνες

Κυκλοφοριακό χάος επικράτησε χθες Παρασκευή (06/11)  στους δρόμους της Αθήνας μια ημέρα πριν ολικό lockdown. Μάλιστα, σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, η Παρασκευή ήταν η μέρα με την περισσότερη κυκλοφοριακή κίνηση που έχει «δει» η Αττική τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Με βάση τα στοιχεία Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής στις 5:30 μ.μ της Παρασκευής η κίνηση στους δρόμους έφτασε στο απόγειο. Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 33% αυξημένη και 15% παραπάνω από την περσινή παραμονή Χριστουγέννων, όπου παραδοσιακά παρατηρείται η πιο έντονη κίνηση του έτους.

Από το πρωί της Παρασκευής στις 6:00 έως τις 17:00 πέρασαν από τα διόδια Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας συνολικά 43.996 οχήματα. Ειδικότερα, πέρασαν 22.780 από τα διόδια της Αθηνών-Κορίνθου και 21.216 από τα αντίστοιχα της Αθηνών-Λαμίας.

Στο ακόλουθο βίντεο οι ουρές χιλιομέτρων που έχουν σχηματιστεί από χιλιάδες πολίτες μια μέρα πριν την καραντίνα μοιάζουν σαν πελώρια «κίτρινα φίδια».

«Είχαμε συμφόρηση σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο. Τόσο στις κύριες οδικές αρτηρίες όσο και στους διαδημοτικούς δρόμους. Διαδρομές εντός του λεκανοπεδίου από τη μια πλευρά στην άλλη ίσως να ξεπερνάνε και τις δυο ώρες από το βόρειο στο νότιο άξονα» αναφέρε ο υπεύθυνος του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, Κίμων Λογοθέτης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα